Estonian Airi reisijate arv vähenenud

1321-aripaev 19. juuni 2014, 16:40

Käesoleva aasta mais lendas Estonian Airiga 49 613 reisijat, neist 48 185 regulaarlendudel. Mullu samal ajal lendas Estonian Airiga 52 755 reisijat.

Aasta esimese viie kuuga lendas Estonian Airiga 204 359 reisijat, neist 197 847 regulaarlendudel. Mullu samal ajal lendas Estonian Airiga 220 961 reisijat.

Jaanuarist maini toimus 4311 lendu, mida on 8,9% vähem kui mullu samal ajal. Estonian Air teenindas mais 1013 lendu.

„Viie kuu kokkuvõttes olid meie tulemused kooskõlas restruktureerimisplaaniga. Mais oli meiega reisinute arv Stockholmi ja Moskva liinil oodatust parem. Samal ajal jääb reisijate arv Kiievi liinil plaanitust madalamaks, mis tuleneb jätkuvast ebastabiilsest olukorrast Ukrainas. Kasvav konkurents ning sellest tingitud surve piletihindadele kujundas maikuu tulemuse prognoositust pisut tagasihoidlikumaks. Seevastu näeme juunikuus reisijatemahtude paranemist ning jälgime, kuidas hinnakonkurents meie tulemusi järgnevatel perioodidel mõjutab,“ lausus Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmér.

Estonian Airi lendude punktuaalsus (15 minutit) oli aasta esimesel viiel kuul 95,0 protsenti, mis on eelmise aastaga võrreldes 5,7 protsendipunkti võrra kõrgem. Estonian Airi lendude regulaarsus ehk toimumise protsent oli 99,4 protsenti, mis on mullusest 0,1 protsendipunkti võrra väiksem.

Mais oli punktuaalsus 94,1% ning regulaarsus 99,4%.

Estonian Airi eesmärgiks on pakkuda regulaarseid lennuühendusi vähemalt kaks korda päevas Eestile strateegiliselt olulistesse sihtkohtadesse, kuhu on olemas piisav nõudlus. Lisaks otselendudele pakub Estonian Air koostöös partnerlennufirmadega jätkulende minimaalse ooteajaga enam kui 280 sihtkohta üle maailma. Näiteks on Stockholmi, Kopenhaageni ja Amsterdami lennujaamad tähtsad transiitlennujaamad, mis pakuvad häid edasilennu võimalusi üle terve maailma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. June 2014, 16:40

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing