SEB: laenusaajad kardavad töökaotust

Ken Rohelaan 02. juuli 2014, 11:42

Kodulaenu võtnud inimesed kardavad enim töökaotust, laenuintressi kasvu ja tervise halvenemist, selgus SEB uuringust.

Uuringus vastanutest hindas 69% kõige suuremaks hirmuks töökaotust. Laenuintressi kasvu pelgasid 50% ja tervise halvenemist 42% vastanutest. Samal ajal on ennast laenuga kaasnevate riskide vastu kindlustanud või soovivad seda teha 66% uuringus osalejatest.

Valdavalt on ennast kindlustatud püsiva tervisekahjustuse (59%) ja töökaotuse (51%) vastu. Järgnevad ajutine töövõimetus (44%) ja pere peamise sissetulekutooja kaotus (40%).

Vastanud 34%st, kes kindlustuslepinguid sõlminud ei ole, ligi pooled väljendavad kahtlust, et kindlustusjuhtumi korral väldib kindlustusandja hüvitise maksmist, mistõttu ei ole kindlustuslepingust kasu. Märksa vähem tuuakse põhjusena välja kindlustamise kulukust ja väidet, et seni pole olnud võimalust kindlustustoodetega tutvuda.

Kõige vähem kardab erinevaid laenu võtmisega kaasnevaid riske 26-37 aasta vanune kõrgharidusega mees, kes on võtnud laenu pigem pikemaks perioodiks ja kes suudab igakuisest sissetulekust üle 100 euro säästa.

SEB uuring viidi läbi 3. märtsist kuni 4. aprillini. Valimi moodustasid alates 2011. aastast käesoleva ajani SEBst kodulaenu võtnud kliendid. Küsitlusele vastas 1343 inimest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    02. July 2014, 11:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing