Fondijuhid suunavad silmad ebapopulaarse Jaapani suunas

Raido Neemre 03. juuli 2014, 19:20

Jaapani aktsiaturgude jaoks on aasta alanud äärmiselt kehvalt, olles ainuke arenenud turg, mis aasta esimesel poolel languses oli. Tänu kasvanud siseinvesteeringutele on ka välisinvestorid hakanud taas Jaapani poole pilke pöörama.

Hiljutisi Jaapani majandusandmeid moonutas käibemaksu kasv, mis on mõjutanud inflatsiooni, jaemüüki ning tööstustoodangut, märkisid analüütikud. Ettevõtete tugevad majandustulemused ei ole ometigi turgudele kasuks tulnud.

JPMorgani intesteerimisstateeg Cesar Perez märkis, et osaliselt tuleneb see sellest, et fondijuhid müüvad regioonis aktsiaid, kuna rahanduspoliitika lõdvendamine ei materialiseerunud aprillis tänu käibemaksu kasvule.

“Jaapani turg tundub olevat potentsiaaliga turg ning ma hakkan nägema, et see on midagi väga positiivset. Ka kodumaine investeerimine on kasvanud – ma ei ole midagi sellist juba aastaid näinud,” sõnas Perez.

Rufferi fondijuhtide Steve Russelli ja David Ballance sõnul olid mai ja juuni Jaapani aktsiaturgude jaoks esimesed tõeliselt positiivsed kuud alates eelmise aasta detsembrist.

“Jaapani taastumise lugu ei ole nii lootust täis, kui see oli 2012. aasta lõpus, mil taaselustatud Shinzo Abe naasis võimule ja panustas suurt lootust jõulistele reformidele,” märkis Couttsi investeerimisjuht  Alan Higgins.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. July 2014, 19:20
Otsi:

Ava täpsem otsing