Air Baltic pääses Euroopa Komisjoni trahvist

1321-aripaev 09. juuli 2014, 17:17

Euroopa Komisjoni hinnangul oli riigiabi andmine Läti riiklikule lennufirmale Air Baltic kooskõlas Euroopa Liidu eeskirjadega.

Komisjon teatas täna, et Air Balticu restruktureerimisplaan võimaldab 2008. aastast majandusraskustes vireleval ettevõttel pikemas perspektiivis saada elujõuliseks, ilma et sellele antud riigiabi tekitaks ühisturul konkurentsimoonutusi, vahendas ERR Läti rahvusringhäälingu uudisteportaali LSM.

Lätlaste lennufirma sattus Euroopa Komisjoni tähelepanu alla võimaliku konkurentsi moonutava keelatud riigiabi juhtumiga, kui Läti valitsus andis 2011. aastal 98protsendiliselt riigile kuuluvale Air Balticule laenu suurusjärgus 16 miljonit latti (22,5 miljonit eurot) ning langetas kahe kuu pärast tunduvalt intressimäära.

Kui 2012. aastal jäi Air Baltic LETA teatel 31,1 miljoni euroga kahjumisse, siis 2013. aastal jõuti 278,8 miljoni euro suuruse käibe juures 2,02 miljoni eurose kasumini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. July 2014, 17:17

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing