Eksperdid ei oota USAs langust

Juhan Lang 11. juuli 2014, 11:50

Kuigi majandusteadlased on kärpinud oma ootusi USA teise kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) kasvuks, ei usu nad, et majandust tabab sel või järgmisel aastal suurem langus, vahendab uudistekanal CNBC.

USA majandusväljavaateid prognoosivas uuringus National Association for Business Economics' Outlook küsitletud 50 majandusteadlast usuvad ka, et Föderaalreserv tõstab intressimäärasid oodatust varem.

Vastanute keskmine prognoos aasta teise kvartali SKP reaalkasvuks langes juunis prognoositud 3,5% pealt 3% peale. Positiivse külje pealt leidsid ökonomistid, et võimalus USA majanduse regressiooniks 2014-2015. aastal on äärmiselt madal.

Koguni 60% vastanutest leidis, et selle tõenäosus jääb alla 10%. Uuringu juhi Timothy Gilli sõnul seisab majandus vaatamata raskele aasta algusele laialt levinud arvamuse järgi kindlatel jalgadel.

Uuringust selgus, et majandusteadlased ootavad teises kvartalis tarbimiskulutuste 2,3% suurenemist võrreldes varasema 2,9% prognoosiga. Reaalekspordi keskmine aastane kasvuprognoos langes 2,5% peale, ehk enam kui poole võrra märtsi 5,5% kasvuprognoosidest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. July 2014, 13:09
Otsi:

Ava täpsem otsing