• Jaga lugu:

  Rekordid ja kriisid käivad käsikäes

  Käes on huvitavad ajad – börsimaaklerid näevad ühel päeval S&P 500 indeksi kerkimist üle 2000 punkti joone ning ­ootavad teisel päeval pikisilmi ­Venemaa ja Ukraina presidendi  kokkulepet.

  Esmaspäeval ületas S&P 500 indeks esimest korda 2000 punkti piiri. Kuigi indeksil ei õnnestunud kõrget taset hoida, oli sulgumishind ikkagi rekordiline 1998 punkti. Dow Jonesi indeks sulgus 17 076 punktil ja Nasdaq 4557 punktil.
  Tegemist oli kõige väiksema tehingute mahuga päevaga sel aastal. “Mitte kedagi ei ole ümber ja inimestel ei ole mingit põhjust, et müüa,” kommenteeris olukorda Jones Tradingu strateeg ­Michael O’Rourke.
  Samal ajal kui USA börs saavutab uusi rekordeid, jälgivad investorid geopoliitilist olukorda. Esmaspäeval süüdistas Ukraina Venemaad, et viimane saatis oma sõdurid ja tankid üle ­Ukraina piiri. See juhtum lisas veelgi pingeid eile Valge­venes toimunud Venemaa presidendi Vladimir ­Putini ja Ukraina presidendi Petro Porošenko kohtumisele.
  Wells Fargo Advisorsi strateeg Paul Christopheri sõnul loodavad turud kriisile lühiajalist lahendust, kuna teatakse, et pikaajalisele üksmeelele nagunii ei jõuta.
  Investorid on ratsionaalsed. Huvitav aspekt ­asja juures on ka see, et naftahinnad, mis tavaliselt liiguvad geopoliitiliste sündmuste ägenedes ülespoole, ignoreerisid esmaspäeval nii olukorda ­Ukrainas kui ka Liibüas, kus mässulised hõivasid kohaliku lennujaama.
  Brown Brothers Harrimani valuutastrateeg Marc Chandleri sõnul kukuvad naftahinnad kolinal, samal ajal kui inimesed räägivad ikka alles inflatsioonist. Ta rõhutas fakti, et kapitaliturud ignoreerivad geopoliitilisi pingeid.
  “Ma ütleksin, et investorid on endiselt ratsionaalsed. Need geopoliitilised sündmused on küll reaalsed, kuid mitte esmatähtsad. Võib-olla sellepärast, et nendest on suuremaid küsimusi,” ütles ta. Tõenäoliselt viitas Chandler Euroopa Keskpanga ja USA Föderaalreservi rahapoliitilistele otsustele. Turud ootavad uusi stimuleerimismeetmeid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.