Head töötajad saavad suuremaid boonuseid

Mait Kraun 29. august 2014, 09:57

Kuna tööturu olukord on paremaks muutunud, maksavad paljud USA ettevõtted oma töötajatele saavutuste eest suuremaid boonuseid. Konkurents töötajate pärast on ettevõtete vahel suur ning üksteist püütakse palkadega üle trumbata.

91 protsenti küsitletud ettevõtetest ütlesid, et neil on olemas paindlik boonusprogramm, kus saab summasid muuta ning vastavalt sellele kujuneb ka töötaja palk. 2005. aastal oli see protsent ainult 78, vahendab CNN Money.

Parimad töötajad saavad ka suuremaid boonuseid. Nõustamisfirma Aon Hewitt juht Ken Abosch ütles, et keskmine palgaline töötaja võiks teenida boonuseid 10-20 protsendi ulatuses palgast. Tipptegijad saavad aga boonuseid kuni 40 protsenti.

Aon Hewitti küsitlus näitas, et keskmiste töötajate põhipalk tõuseb sel aastal 2,7 protsenti. Parimate töötajate põhipalgakasv on keskmiselt aga 4,4 protsenti. Uuring leidis, et üldiselt on firmad 2014. aastal tõstmas palku 2,9 protsendi võrra ja 2015. aastal 3 protsendi võrra.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. August 2014, 10:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing