Suurbritannial on plaan Venemaa ärid maailmast isoleerida

Raido Neemre 01. september 2014, 22:11

Suurbritannia sunnib sellel nädalavahetusel toimuval tippkohtumisel Euroopa Liitu kaaluma seni kõige karmimaid sanktsioone, mis Venemaale seni rakendatud on.

Bloombergi andmetel plaanib Suurbritannia blokeerida Venemaa ligipääsu SWIFT pangatehingute süsteemile. Analüütikute sõnul lõikaks see samm Venemaa ärid ülejäänud maailma finantssüsteemist täielikult ära.

Suurbritannia peaminister David Cameron paneb ettepaneku lauale laupäeval Brüsselis toimuval Euroopa Liidu juhtide kohtumisel.

“See oleks üks karmimaid Venemaale seatud sanktsioone. Enamus rahvusvahelisi makseid käib läbi SWIFT-i. Kui Venemaa  pangad ja ettevõtted SWIFT-st ära lõigata, siis isoleeriks see kõik Venemaa ärid ülejäänud maailmast,” sõnas Morgan, Lewis & Bockius analüütik Bruce Johnston.

Samm avaldaks märkimisväärset mõju Venemaa pangandussektorile, kuna paljud finantsasutused üle maailma kasutavad seda süsteemi. SWIFT-i kodulehe andmetel tehti juulis ühe päeva jooksul enam kui 21 miljonit finantstehingut. Süsteemi kasutab enam kui 10 500 finantsinsitutsiooni ja korporatsiooni 215 erinevas riigis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. September 2014, 22:11
Otsi:

Ava täpsem otsing