Kapo ametnik rööviti ja viidi Venemaale 

1321-aripaev 05. september 2014, 15:50

Täna hommikul kella 9 ajal võtsid Eesti Vabariigi territooriumil Luhamaa piiripunkti läheduses Venemaalt tulnud tundmatud isikud vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult.

Kapo peadirektor Arnold Sinisalu kinnitas pressikonverentsil, et hommikul kella 9 ajal ähvardasid Luhamaa piiripunkti läheduses Venemaa poolelt Eesti poolele liikunud isikud kaitsepolitseinikku relvadega ja viisid jõuga Venemaale.

Kaitsepolitseiametnik viidi füüsilist jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale.

Kaitsepolitsei ametnik täitis teenistuskohustusi seoses piiriülese kuriteo tõkestamisega, teatas kapo. Inimröövile eelnes Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine, teatas kaitsepolitseiamet.

Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves kirjutas oma Facebooki kontol: "On vastuvõtmatu ja kahetsusväärne, et teisest riigist üle piiri tunginud isikud röövivad Eesti territooriumilt Eesti kodaniku. Ootan Eesti ja Vene võimude koostöös selle juhtumi kiiret lahendust ning Eesti kodaniku koju naasmist."

Seoses intsidendiga kutsus Eesti välisministeerium välja Venemaa suursaadiku Eestis Juri Merzljakovi.

Walesis NATO tippkohtumisel viibiv peaminister Taavi Rõivas ütles, et kaitsepolitsei ametnikult vabaduse võtmine on tõsine kuritegu, mis häirib iga eestimaalast väga tugevalt. "Meie esmane ülesanne on teha kõik võimalik, et politseiametnik vabastada," ütles Rõivas. "Ootame igakülgset koostööd ja õigusabi Venemaalt."

Kaitsepolitsei alustas praegusele infole tuginedes kriminaalmenetlust karistusseadustiku vabaduse võtmise ning riigipiiri ja ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületamise paragrahvi alusel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. September 2014, 08:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing