5. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Kapo ametnik rööviti ja viidi Venemaale 

Täna hommikul kella 9 ajal võtsid Eesti Vabariigi territooriumil Luhamaa piiripunkti läheduses Venemaalt tulnud tundmatud isikud vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult.

Kapo peadirektor Arnold Sinisalu kinnitas pressikonverentsil, et hommikul kella 9 ajal ähvardasid Luhamaa piiripunkti läheduses Venemaa poolelt Eesti poolele liikunud isikud kaitsepolitseinikku relvadega ja viisid jõuga Venemaale.

Kaitsepolitseiametnik viidi füüsilist jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale.

Kaitsepolitsei ametnik täitis teenistuskohustusi seoses piiriülese kuriteo tõkestamisega, teatas kapo. Inimröövile eelnes Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine, teatas kaitsepolitseiamet.

Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves kirjutas oma Facebooki kontol: "On vastuvõtmatu ja kahetsusväärne, et teisest riigist üle piiri tunginud isikud röövivad Eesti territooriumilt Eesti kodaniku. Ootan Eesti ja Vene võimude koostöös selle juhtumi kiiret lahendust ning Eesti kodaniku koju naasmist."

Seoses intsidendiga kutsus Eesti välisministeerium välja Venemaa suursaadiku Eestis Juri Merzljakovi.

Walesis NATO tippkohtumisel viibiv peaminister Taavi Rõivas ütles, et kaitsepolitsei ametnikult vabaduse võtmine on tõsine kuritegu, mis häirib iga eestimaalast väga tugevalt. "Meie esmane ülesanne on teha kõik võimalik, et politseiametnik vabastada," ütles Rõivas. "Ootame igakülgset koostööd ja õigusabi Venemaalt."

Kaitsepolitsei alustas praegusele infole tuginedes kriminaalmenetlust karistusseadustiku vabaduse võtmise ning riigipiiri ja ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületamise paragrahvi alusel.

Autor: 1321-aripaev

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt