Harry Tuul • 17. september 2014 kell 13:00

Eston Kohver loobus kaitsjatest

Vene uudisteportaal Rosbalt kirjutab, et Eesti kaitsepolitseinik Eston Kohver loobus Eesti riigi pakutud prominentsetest advokaatidest Mark Feiginist ja Nikolai Polozovist.

„Lefortovo kohtusse Moskvas saabus Kohveri avaldus, milles ta kirjutab, et loobub oma kaitsjatest,“ teatas kohtu pressiteenistus. Seepärast lõpetas Lefortovo kohus ka nimetatud advokaatide hagi menetlemise, milles nõuti Kohveri arreteerimise vaidlustamise tähtaja pikendamist.

Eelmisel nädalal teatas välisminister Urmas Paet, et Eesti otsustas nimetada kinnipeetud Eesti kodaniku Eston Kohvri kaitsjateks advokaadid Mark Feigini ja Nikolai Polozovi. Feigin ja Polozov on esindanud ka näiteks Venemaal poliitilistel põhjustel vangi mõistetud punkbändi Pussy Riot.

5. septembril püüdis Venemaa eriteenistus FSB kinni Eesti kaitsepolitseiniku Eston Kohveri, keda kahtlustab spionaažis. FSB teatel pidi Kohver kohtuma Venemaal oma allikaga ning tema kaudu saama salajast infot FSB kohta. Kohverit kahtlustatakse ebaseaduslikus relvade sisseveos, illegaalses piiriületuses ning spionaažis. Süüdimõistmisel võib kohus määrata Kohverile 10-20 aasta pikkuse karistuse.

Kaitsepolitsei andmetel võeti Eston Kohverilt vabadus Eesti Vabariigi territooriumil Luhamaa piiripunkti läheduses. Kohver täitis teenistuskohustusi seoses piiriülese kuriteo tõkestamisega.

Hetkel kuum