• Jaga lugu:

  Eston Kohverit toetas piiril julgestus

  Vene uudisteagentuuri Interfax andmetel FSB poolt kinni püütud Eesti kaitsepolitseinik Eston Kohver oma süüd ei tunnusta.

  Lisaks spionaažile süüdistatakse Kohverit ebaseaduslikus piiriületuses ja relvaveos. Vastavalt uurimismaterjalidele olid Kohveril kaasosalised ning võimalikud on uued vahistamised, teatas uudisteagentuur.
  Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu kinnitas, et nende töötaja Eston Kohveri rööviga lõppenud operatsioonil kasutati julgestust, kuid sekkumise ajaks oli Kohver juba piirist üle toimetatud. Sinisalu ütles intervjuus Vikerraadiole, et tegemist oli politseioperatsiooniga koostöös piirivalve ja politseiga. Võimaluse, et Kohver ise piiri ületas, Sinisalu välistas. "Korraldus oli majast, et ta ei tohi mingitel tingimustel astuda üle Eesti piiri Vene poolele," rõhutas Sinisalu.
  Vene eriteenistuse FSB versiooni kohaselt tabati Kohver Pihkvast 5000 euro, relva ja salvestusseadmetega. Selle järgi pidi Kohver kohtuma Venemaal oma allikaga ning saama temalt salajast infot FSB kohta. Kohverit kahtlustatakse ebaseaduslikus relvade sisseveos, illegaalses piiriületuses ning spionaažis. Tema suhtes viiakse läbi uurimistoiminguid.
  Kapo teatel võttis FSB reedel Eston Kohverilt vabaduse Eesti Vabariigi territooriumil Luhamaa piiripunkti läheduses. Kohver täitis piirkonnas teenistuskohuseid seoses piiriülese kuriteo tõkestamisega, teatas kapo. Inimröövile eelnes Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine. Kaitsepolitsei alustas koostöös prokuratuuriga kriminaalmenetlust.
  Autor: 1321-aripaev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.