8. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Eston Kohverit toetas piiril julgestus

Vene uudisteagentuuri Interfax andmetel FSB poolt kinni püütud Eesti kaitsepolitseinik Eston Kohver oma süüd ei tunnusta.

Lisaks spionaažile süüdistatakse Kohverit ebaseaduslikus piiriületuses ja relvaveos. Vastavalt uurimismaterjalidele olid Kohveril kaasosalised ning võimalikud on uued vahistamised, teatas uudisteagentuur.

Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu kinnitas, et nende töötaja Eston Kohveri rööviga lõppenud operatsioonil kasutati julgestust, kuid sekkumise ajaks oli Kohver juba piirist üle toimetatud. Sinisalu ütles intervjuus Vikerraadiole, et tegemist oli politseioperatsiooniga koostöös piirivalve ja politseiga. Võimaluse, et Kohver ise piiri ületas, Sinisalu välistas. "Korraldus oli majast, et ta ei tohi mingitel tingimustel astuda üle Eesti piiri Vene poolele," rõhutas Sinisalu.

Vene eriteenistuse FSB versiooni kohaselt tabati Kohver Pihkvast 5000 euro, relva ja salvestusseadmetega. Selle järgi pidi Kohver kohtuma Venemaal oma allikaga ning saama temalt salajast infot FSB kohta. Kohverit kahtlustatakse ebaseaduslikus relvade sisseveos, illegaalses piiriületuses ning spionaažis. Tema suhtes viiakse läbi uurimistoiminguid.

Kapo teatel võttis FSB reedel Eston Kohverilt vabaduse Eesti Vabariigi territooriumil Luhamaa piiripunkti läheduses. Kohver täitis piirkonnas teenistuskohuseid seoses piiriülese kuriteo tõkestamisega, teatas kapo. Inimröövile eelnes Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine. Kaitsepolitsei alustas koostöös prokuratuuriga kriminaalmenetlust.

Autor: 1321-aripaev

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt