8. september 2014 kell 12:27

Kapo nimetati Euroopa parimate sekka

Täpselt kuu aega enne seda, kui FSB püüdis piiril kinni Kapo ametniku Eston Kohveri, nimetas USA ajakiri Newsweek Eesti kaitsepolitseid Euroopa üheks parimaks vastuluureagentuuriks.

Artikkel keskendus küll Saksamaa välisluureteenistusele BND, kus seda teravalt kritiseeriti ning võrreldi teiste Euroopa eriteenistustega, kuid üheks võrdlusmaterjaliks oli Eesti kaitsepolitsei. „Eesti kapo on, hoolimata peletavast ülesandest kaitsta 1,3 miljoni elanikuga riiki naabri Venemaa eest, kehtestanud ennast Euroopa ühe juhtiva vastuluureagentuurina ja on, eriti pärast pikaajalise Venemaa nuhi Herman Simmi paljastamist, näidanud märkimisväärset osavust Vene spioonide paljastamisel,“ märkis Newsweek.

Kaitsepolitsei peadirektori asetäitja Martin Arpo selgitas Newsweekis, et pikka aega võeti kapo hoiatusi Venemaa agressiivsetest kavatsustest vastu skeptiliselt, kuid viimase aja sündmused on tõestanud, et neil oli õigus. „Venemaa on taolist tegevust aastaid ette planeerinud. Venemaa ei ole muutunud - maailma arusaam on muutunud,“ tõdes Arpo.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum