• Jaga lugu:

  Poliitiliselt laetud ebaõnn

  Kohvri kaasus jääb kahjuks ühemõtteliselt kapo ebaõnnestumiste poolele.

  Tõsiasi, et Eston Kohvri röövimisel toimunud rüseluse jäljed on kapo versioonis tasapisi Vene poolele lähemale nihkunud, teeb Eesti haavatavaks.
  Terve mõistus ja faktid ei ole paraku need, millega Vene pool  niikuinii ülearu arvestaks, kuid kui tõsiasjad meie poolelt info uuendamise ja täpsustamise käigus muutuvad, ei ole see kindlasti meile kasulik.
  Kõnealuses juhtumis ei aita Eestit kahjuks ka eriti palju muidu kommunikatsioonis toimiv printsiip “Kes esimesena räägib, seda usutakse”. Isegi juhul, kui Eesti otsustaks selle juhtumiga seoses avaldada kogu info, mis üldse olemas, ei takistaks see ometi Vene poolt jäämast oma versiooni juurde ja seda levitamast.
  Seetõttu jääb Kohvri röövimine kahtlemata kapo ebaõnnestumiste poolele. See pole etteheide. Ebaõnnestumisi võib ette tulla igas töös, ka kapo omas. 
  Kahjuks tuleb tunnistada, et Venemaa on juba täitnud eesmärgi tekitada Eestis ebakindlustunnet ja õõnestada turvatunnet, peetagu röövimise ajastust juhuslikuks või kindlalt kavandatuks ning kaasust  ennast üksikjuhtumiks või laiema plaani osaks. Juba konteksti poolest osutub intsident sabast sarvedeni poliitiliselt laetuks.
   
   
  Autor: Vilja Kiisler, Vilja Kiisler
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
USA majanduskasv alla ootuste; börsid sellegipoolest plussis
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Pankrotihaldur pani T1 oksjonile
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.