10. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Poliitiliselt laetud ebaõnn

Kohvri kaasus jääb kahjuks ühemõtteliselt kapo ebaõnnestumiste poolele.

Tõsiasi, et Eston Kohvri röövimisel toimunud rüseluse jäljed on kapo versioonis tasapisi Vene poolele lähemale nihkunud, teeb Eesti haavatavaks.

Terve mõistus ja faktid ei ole paraku need, millega Vene pool  niikuinii ülearu arvestaks, kuid kui tõsiasjad meie poolelt info uuendamise ja täpsustamise käigus muutuvad, ei ole see kindlasti meile kasulik.

Kõnealuses juhtumis ei aita Eestit kahjuks ka eriti palju muidu kommunikatsioonis toimiv printsiip “Kes esimesena räägib, seda usutakse”. Isegi juhul, kui Eesti otsustaks selle juhtumiga seoses avaldada kogu info, mis üldse olemas, ei takistaks see ometi Vene poolt jäämast oma versiooni juurde ja seda levitamast.

Seetõttu jääb Kohvri röövimine kahtlemata kapo ebaõnnestumiste poolele. See pole etteheide. Ebaõnnestumisi võib ette tulla igas töös, ka kapo omas. 

Kahjuks tuleb tunnistada, et Venemaa on juba täitnud eesmärgi tekitada Eestis ebakindlustunnet ja õõnestada turvatunnet, peetagu röövimise ajastust juhuslikuks või kindlalt kavandatuks ning kaasust  ennast üksikjuhtumiks või laiema plaani osaks. Juba konteksti poolest osutub intsident sabast sarvedeni poliitiliselt laetuks.

 

 

Autor: Vilja Kiisler, Vilja Kiisler

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt