Eliisa Matsalu • 5. september 2014 kell 15:58

Pihl: tegemist on erakordse juhtumiga

"Tegu on kahetsusväärse juhtumiga," ütles endine kaitsepolitsei juht ja Panaviatic Holding ASi juhatuse liige Jüri Pihl.

Kaitsepolitsei (kapo) juht aastatel 1993-2003 ja Panaviatic Holding AS juhatuse liige Jüri Pihl rääkis, et tema ametiajal tuli kaitsepolitsenike rünnakuid ikka ette. „Meil olid ju vabariigi algusaastad, tol ajal sai kapos üks inimene isegi haavata,“ ütles ta. Sellegipoolest nentis ta, et sellist juhtumit nagu täna pole varem tema teada juhtunud. „Tegu on kindlasti kahetsusväärse juhtumiga, mis nõuab uurimist,“ märkis ta.

Pihl ei soovinud intsidenti täpsemate asjaolude puudumise tõttu lähemalt kommenteerida. Küll aga ütles ta, et tema ei paneks juhtumit poliitiliste põhjustega ühte patta. „Alles meil käisid siin suured sõbrad külas, kes andsid Eestile väga julgustava signaali. See, et nüüd on juhtunud selline asi ühe ametnikuga – mina ei seostaks neid teemasid. Ent jällegi, ma ju ei tea asjaolusid,“ ütles ta.

Pihl lisas, et varem või hiljem selgub tõde niikuinii.

Täna hommikul kella 9 ajal võtsid Eesti Vabariigi territooriumil Luhamaa piiripunkti läheduses Venemaalt tulnud tundmatud isikud vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult.

Hetkel kuum