• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Energia: hind ongi muutlik

  Eleringi Eesti-Soome vaheliste elektriühenduste katkemise järel järsult tõusnud elektri hinnas ei ole midagi tavatut, ütles Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik.

  „Sellised muutused on täiesti loomulikud ning osa börsi toimimisest,“ kommenteeris ta Äripäevale kahe kuu tippu hüpanud elektri hinda. „Ka päevasiseselt võib elektri hind olla väga muutlik - ka 10. septembri tunnihinnad Eestis varieeruvad 31,27 ja 79,96 vahel. Loomulikult on börsihinna muutustel igapäevaselt mõju piirkonnas elektrit tootvatele ja börsil kauplevatele ettevõtetele,“ selgitas Vennik.
  Venniku selgitusel on elektri börsihind volatiilne ja sõltub väga erinevatest muutujatest, alates suurte elektritootmisvõimsuste hooldusgraafikutest, ilmast ja riikidevaheliste võimsuste tööst, lõpetades üldiste majandusoludega.
  „Klientidel, kes soovivad end börsil toimuvate hinnakõikumiste vastu kaitsta, on juba täna selleks võimalus,“ toonitas ta. „Fikseeritud hinnaga elektripaketi puhul kannab hinnakõikumistest tuleneva riski elektrimüüja.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.