Juhan Lang • 10. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Eesti Energia: hind ongi muutlik

Eleringi Eesti-Soome vaheliste elektriühenduste katkemise järel järsult tõusnud elektri hinnas ei ole midagi tavatut, ütles Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik.

„Sellised muutused on täiesti loomulikud ning osa börsi toimimisest,“ kommenteeris ta Äripäevale kahe kuu tippu hüpanud elektri hinda. „Ka päevasiseselt võib elektri hind olla väga muutlik - ka 10. septembri tunnihinnad Eestis varieeruvad 31,27 ja 79,96 vahel. Loomulikult on börsihinna muutustel igapäevaselt mõju piirkonnas elektrit tootvatele ja börsil kauplevatele ettevõtetele,“ selgitas Vennik.

Venniku selgitusel on elektri börsihind volatiilne ja sõltub väga erinevatest muutujatest, alates suurte elektritootmisvõimsuste hooldusgraafikutest, ilmast ja riikidevaheliste võimsuste tööst, lõpetades üldiste majandusoludega.

„Klientidel, kes soovivad end börsil toimuvate hinnakõikumiste vastu kaitsta, on juba täna selleks võimalus,“ toonitas ta. „Fikseeritud hinnaga elektripaketi puhul kannab hinnakõikumistest tuleneva riski elektrimüüja.“

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt