Eesti Energia: hind ongi muutlik

Juhan Lang 10. september 2014, 17:25

Eleringi Eesti-Soome vaheliste elektriühenduste katkemise järel järsult tõusnud elektri hinnas ei ole midagi tavatut, ütles Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik.

„Sellised muutused on täiesti loomulikud ning osa börsi toimimisest,“ kommenteeris ta Äripäevale kahe kuu tippu hüpanud elektri hinda. „Ka päevasiseselt võib elektri hind olla väga muutlik - ka 10. septembri tunnihinnad Eestis varieeruvad 31,27 ja 79,96 vahel. Loomulikult on börsihinna muutustel igapäevaselt mõju piirkonnas elektrit tootvatele ja börsil kauplevatele ettevõtetele,“ selgitas Vennik.

Venniku selgitusel on elektri börsihind volatiilne ja sõltub väga erinevatest muutujatest, alates suurte elektritootmisvõimsuste hooldusgraafikutest, ilmast ja riikidevaheliste võimsuste tööst, lõpetades üldiste majandusoludega.

„Klientidel, kes soovivad end börsil toimuvate hinnakõikumiste vastu kaitsta, on juba täna selleks võimalus,“ toonitas ta. „Fikseeritud hinnaga elektripaketi puhul kannab hinnakõikumistest tuleneva riski elektrimüüja.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. September 2014, 08:45

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing