16. september 2014
Jaga lugu:

Täna avalikustatud maailma ühe suurima ülikoolide pingerea QS World University Rankings andmetel on Tartu Ülikool tõusnud aegade kõrgeimale positsioonile, 379. kohale.

2013. aastal oli Tartu Ülikool vahemikus 461-470.

Edetabeli koostamisel arvestab QS akadeemiliste juhtfiguuride ja kõrgkoolijuhtide küsitlust, üliõpilaste ja õppejõudude suhtarvu, ülikooli kui tööandjat, teaduspublikatsioonide mõjukust, välisõppejõudude ja -tudengite osakaalu.

Edetabeli esiotsas on püsib juba kolmandat aastat Massachusettsi Tehnikainstituut, teist ja kolmandat kohta jagavad Imperial College London ja Cambridge’i Ülikool ning neljandal positsioonil on Harvardi Ülikool. Teistest Baltimaade riikidest on edetabelis Tallinna Tehnikaülikool (501-550), Vilniuse Ülikool (551-600), Vilniuse Gediminase Tehnikaülikool (701+) ja Läti Ülikool (701+).

Sel aastal andis ankeetküsitlusele vastates ülikoolidele eksperthinnangu üle 90 000 teadlase, akadeemilise arvamusliidri ning tööandja.

Edetabeli 2014. aasta väljaande koostamisel analüüsiti üle 3000 maailma ülikooli andmeid.

Seotud lood

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt