Juhan Lang • 22. september 2014
Jaga lugu:

Norra kalasööda-tootja aktsia rallib

Jaapani suurim kaubandusfirma Mitsubishi tegi Norra kalasöödatootjale Cermaqile 8,88 miljardi Norra krooni ehk 1,4 miljardi dollari suuruse ostupakkumise, millele reageerisid Cermaqi aktsiad 15,77% ralliga.

Pakkumise hind on 14% kõrgem kui Cermaqi reedene sulgemishind, teatas Tokios asuv Mitsubishi täna ametlikus teadaandes. Kalakasvataja ja söödatootja peakontor jääb Jaapani kontserni teatel Norrasse. Praegu maksab Cermaqi aktsia 97,25 Norra krooni.

Kalatootja suurima aktsionäri Norra valitsuse teatel on nad valmis oma 59,15% suuruse osaluse müüma, juhul kui ettevõttele ei peaks tehtama veegi ahvatlevamat pakkumist.

Norra kaubandus- ja tööstusminister kommenteeris Wall Street Journalile, et valitsusel on ambitsioon oma osalust vähendada. „See on konkreetne pakkumine ühele ettevõtte, kus valitsus on suur, kuid mitte tingimata pikaajaline omanik.“

Mitsubishi teatel tehakse kõigi Cermaqi aktsiate ostuks pakutakse 96 Norra krooni osaku kohta. Pakkumine kehtib minimaalselt neli nädalat. Cermaqi juhatus soovitas ühehäälselt aktsionäridel pakkumine vastu võtta.

Majanduslehe teatel püüab Mitsubishi oma ärisid mitmekesistada ja liikuda jõulisemalt toidusektorisse. Samuti soovitakse laieneda arenevatele turgudele, nagu Lõuna-Ameerika. Kontserni aktsiad kerkisid Tokio börsil 0,82%.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt