Häirekeskuse digikaart nimetati aasta tähelepanuväärsemaks logistikateoks

13. november 2014, 09:19
Aasta Logistikateo tiitli võttis vastu Häirekeskuse peadirektor Janek Laev.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141113/NEWS/141119848/AR/0/Janek-Laev,-Häirekeskuse-peadirektor.jpg

Eile õhtul kuulutati Aasta Logistikateoks Häirekeskuse digikaardi projekt, mis ühendas omavahel Häirekeskuse, Päästeameti ja kiirabibrigaadide infovahetuse.

13. korda toimunud Aasta Logistikateo konkursi võitis tänavu Häirekeskus, kes edestas taksoäppi Taxify ja BEPCO loodud toiduainetööstuse uudset plastiktaara süsteemi. Häirekeskuse uus geoinfosüsteem ehk digikaart positsioneerib hädaabinumbrile 112 helistaja ning näitab digikaardil õnnetuskohale lähimaid kiirabi- ja päästemeeskondi. Lisaks on kõikides kiirabi- ja päästeautodes arvutid, kust näeb digikaardil õnnetuspaiga asukohta ja kiireimat teed kohalejõudmiseks.

Häirekeskuse peadirektor Janek Laev ütles, et uus geoinfosüsteem on operatiivteenistuste ühine töövahend, mis on Eestis esimene spetsiaalselt hädaabiteenistuste tarvis loodud infotehnoloogialahendus ja katab kogu tegevusahela alates hädaabikõnest Häirekeskusesse kuni abi jõudmiseni sündmuskohale. Uue töövahendiga töötavad  samas infosüsteemis nii Häirekeskus kui ka sündmuskohale sõitvad kiirabi- ja päästemeeskonnad. Laeva kinnitusel on projektis võetud uus suund – liita geoinfosüsteemiga ka politseivaldkond. „Pikaajaline ja keerukas töö pälvis logistikaeriala ekspertide kõrge tunnustuse“, kommenteeris Laev pärast Aasta Logistikateo tiitli võitu.

Aasta Logistikategu 2014 kuulutati välja eile toimunud Logistika Aastakonverentsil. Aasta tähelepanuväärseim logistikasaavutus valiti žürii, kuhu kuulusid PROLOGi juhatuse liikmed ja Äripäeva logistikaajakirjanikud ning avalikuse antud häälte põhjal.

Pikemalt saab tänavu parimateks valitud logistikategudest lugeda Äripäeva teemaveebist logistikauudised.ee.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. November 2014, 09:19

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing