Äripäev • 17. november 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Eesti Energia ja Ossinovski kandsid tuulepargis suurkahju

Tuulepark  Foto: epa

Eesti Energia hindas eelmisel aastal Aulepa tuulepargi varad alla, sest Soome tootja Winwindi tuulikud pole piisavalt töökindlad. Ka Oleg Ossinovski Skinest Energia kandis mullu oma tuulepargis maha 5 miljoni euro väärtuses nõudeid.

Lääne Elu kirjutas, et audiitorite nõudmisel hindas Eesti Energia tütarfirma Aulepa Tuuleelektrijaam varasid alla 8,2 miljoni euro võrra. „Väärtuse langus on tingitud eelkõige tootmisvarade madalamast töökindlusest,” märkis ettevõte mulluses aastaaruandes.

Eesti Energia on Aulepa parki investeerinud umbes 66 miljonit eurot. Mullusest varade allahindlusest tekkinud kahjumi katteks pidi Eesti Energia süstima tütarfirmasse Aulepa Tuuleelektrijaam lisakapitali 5,2 miljonit eurot.  

Ka Oleg Ossinovski firmale Skinest Energia kuuluvas Esivere tuulepargis töötab neli Winwindi tuulikut. Skinest Energia kandis eelmisel aastal maha nõudeid 5 miljoni euro väärtuses. Ettevõte ei tahtnud seda kommenteerida, kuid ilmselt on tegemist Winwindi vastu esitatud nõudega, mida pole enam lootust kätte saada. 

2013 pankrotistunud Soome tootja Winwindi tuulikutega on probleeme olnud kõikjal Eestis.

Loe lähemalt Lääne Elust.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt