• Jaga lugu:

  Eesti Energia ja Ossinovski kandsid tuulepargis suurkahju

  TuuleparkFoto: epa

  Eesti Energia hindas eelmisel aastal Aulepa tuulepargi varad alla, sest Soome tootja Winwindi tuulikud pole piisavalt töökindlad. Ka Oleg Ossinovski Skinest Energia kandis mullu oma tuulepargis maha 5 miljoni euro väärtuses nõudeid.

  Lääne Elu kirjutas, et audiitorite nõudmisel hindas Eesti Energia tütarfirma Aulepa Tuuleelektrijaam varasid alla 8,2 miljoni euro võrra. „Väärtuse langus on tingitud eelkõige tootmisvarade madalamast töökindlusest,” märkis ettevõte mulluses aastaaruandes.
  Eesti Energia on Aulepa parki investeerinud umbes 66 miljonit eurot. Mullusest varade allahindlusest tekkinud kahjumi katteks pidi Eesti Energia süstima tütarfirmasse Aulepa Tuuleelektrijaam lisakapitali 5,2 miljonit eurot.  
  Ka Oleg Ossinovski firmale Skinest Energia kuuluvas Esivere tuulepargis töötab neli Winwindi tuulikut. Skinest Energia kandis eelmisel aastal maha nõudeid 5 miljoni euro väärtuses. Ettevõte ei tahtnud seda kommenteerida, kuid ilmselt on tegemist Winwindi vastu esitatud nõudega, mida pole enam lootust kätte saada. 
  2013 pankrotistunud Soome tootja Winwindi tuulikutega on probleeme olnud kõikjal Eestis.
  Loe lähemalt Lääne Elust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Spaade ja hotellide avanemine aitas Tallinna Veel rohkem müügitulu teenida Kasum kerkis kordades
Teises kvartalis kasvas Tallinna Vee müügitulu aastavõrdluses üle 7%, mille põhjustas leebematest koroonapiirangutest tingitud äriklientide suurem veetarbimine ning ehitusteenuste tulu suurenemine.
Teises kvartalis kasvas Tallinna Vee müügitulu aastavõrdluses üle 7%, mille põhjustas leebematest koroonapiirangutest tingitud äriklientide suurem veetarbimine ning ehitusteenuste tulu suurenemine.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Ärimehi ja poliitikuid tinistanud õnneotsijast kelm vahistati Politsei palub ohvritel endast märku anda
Politsei vahistas varem korduvalt kelmuses süüdi mõistetud Marek Tamme (varem Alle), kes pööras osavalt ümber näpu ettevõtjad, tipp-poliitikuid ja isegi krimikohtuniku Merle Partsi. Politsei kahtlustab, et kelmi ohvrite ring võib olla laiem.
Politsei vahistas varem korduvalt kelmuses süüdi mõistetud Marek Tamme (varem Alle), kes pööras osavalt ümber näpu ettevõtjad, tipp-poliitikuid ja isegi krimikohtuniku Merle Partsi. Politsei kahtlustab, et kelmi ohvrite ring võib olla laiem.