Äripäev • 25. november 2014 kell 10:00

Mart Luik: TV3 teeb Putini käsilastega koostööd

Mart Luik  Foto: Marko Mumm/Meediafoto

Eile õhtul Tudeng TV arutelusaates "Fookus" toimunud diskussioonis sõnas ERRi nõukogu liige ja Postimehe vastutav väljaandja Mart Luik, et venekeelset kanalit peaks tootma ERR, sest nad on usaldusväärsed ning erakanalid ei pruugi jääda sõltumatuks.

“Näiteks TV3, kes idee välja pakkus, teeb otseselt Putini käsilastega Moskvas aksionäride tasemel koostööd. Ühel hetkel heliseb telefon ja võetakse vastu teised otsused,” ütles Luik pressiteate vahendusel ning lisas, et imesid ei oota venekeelselt kanalilt keegi, kuid ometi on kanalil selged eelised, kuna venelased on telekeskne rahvas.

TV3 juht Priit Leito ütles Delfile, et süüdistada TV3 omanikku, Rootsi börsifirmat MTG, koostöös Putiniga, on absurdivaldkonda kuuluv väide. "Oletan, et sellisena tahab Luik näidata MTG vähemusosalust Vene telejaamas CTC. Mis on aga puhtalt meelelahutuskanal ja kus ei ole isegi uudiseid," lausus Leito.

Luik kinnitas korduvalt, et venekeelset kanalit ei looda propagandaks ning eesmärk on teha kanalit venelastelt venelastele, kes jagavad vene mentaliteeti. 

Hetkel kuum