• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rikkad venelased krabavad investoriviisasid

  Jõukad venelased kolivad SuurbritanniasseFoto: epa

  Rikkad venelased, kes kardavad kodumaa majanduse üha halvenevat olukorda, taotlevad üha enam Suurbritannia investoriviisasid, kirjutab Financial Times.

  Siseministeeriumi statistika andmeil on investoriviisa saanud venelaste hulk kasvanud sel aastal võrreldes varasemaga suisa 69% võrra.
  Selle aasta esimese üheksa kuu jooksul anti venelastele 162 investori viisat, 2013. aastal oli sama perioodi vastav arv 96. Kokku anti möödunud aastal venelastele 118 investori viisat.
  Langev nafta hind, Lääne poolt kehtestatud sanktsioonid ning üha odavamaks muutuv rubla on Vene majandusele suure põntsu pannud – kapitali väljavool on jõudnud uutesse kõrgustesse ning riigi rahakott jääb üha kõhnemaks.
  Investoriviisad on osutunud venelaste ning hiinlaste seas populaarseks, kuid Briti parlament kavatseb nende saamise – muuseas, esimest korda kahe kümnendi jooksul – muuta keerulisemaks. Eelmisel kuul jõustusid uued reeglid, mille kohaselt peab tehtav investeering olema vähemalt kaks miljonit naela (eelmise ühe miljoni asemel) ning tegi ka muudatusi sellesse, mis laadi investeeringuga tegu peab olema.
  Enne muudatuse jõustumist võimaldas seadus, et neljandiku investeeringu summast võib investor kulutada kinnisvarale. See reegel nüüd enam ei kehti. Siseministeerium ei põhjendanud tehtud otsust, ent arvatakse, et tegu on ametkonna vastusega avalikkuse pahameelele, et välisinvestorid investeerivad Londoni kinnisvarasse, mis jääb pärast investeeringut tühjalt seisma. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Ain Hanschmidt: mul on tuleva aasta suhtes üks suur hirm
Ettevõtjatele on väga oluline hinna- ja finantsstabiilsus – tehes äriplaani 10–12 aastat ette, vajame selgust, mida praeguses keskkonnas endiselt ei ole, rääkis suurettevõtja Ain Hanschmidt Äripäeva raadio usutluses konverentsil “Äriplaan 2022”.
Ettevõtjatele on väga oluline hinna- ja finantsstabiilsus – tehes äriplaani 10–12 aastat ette, vajame selgust, mida praeguses keskkonnas endiselt ei ole, rääkis suurettevõtja Ain Hanschmidt Äripäeva raadio usutluses konverentsil “Äriplaan 2022”.
Ohvrilt 23 000 eurot meelitanud krüptolausuja pääses kohtus vastutuseta
Rahast ilma jäänud investor läks kohtusse krüptolausuja Erik Nurme vastu, kes võttis temalt 23 000 eurot, kuid ohver sai kohtust vastuse, et rahvusvahelise krüptoskeemi Eesti juht oli asjas vaid vahendaja.
Rahast ilma jäänud investor läks kohtusse krüptolausuja Erik Nurme vastu, kes võttis temalt 23 000 eurot, kuid ohver sai kohtust vastuse, et rahvusvahelise krüptoskeemi Eesti juht oli asjas vaid vahendaja.