• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aasta kõige halvemad investeeringud

  Aasta kõige kehvem valuuta on bitcoinFoto: Reuters

  Uudisteagentuur Bloomberg analüüsis kõiki investeerimisobjekte alates valuutast kuni toormeni ning koostast aasta parimate ja halvimate investeeringute pingerea. Halvimate edetabeli panid kinni bitcoin ja nafta.

  Nii nõrgenesid kõik peamised maailma valuutad tänavu dollari suhtes. Euro nõrgenes 11%, jeen üle 12%. Kõige parema tulemuse saavutad India ruupia, mis tugevnes 2,4%. Kõige rohkem kukkus Venemaa rubla väärtus, mis kahanes 45%. Kuid on veel suurem langeja bitcoin, mis on eelmise aasta novembrist nõrgenenud 72 ja aasta alguses 58 protsenti võrreldes dollariga.
  Toormeturul oli kõige suurem kukkumine naftal, mille hind on tänavu langenud 45%. Seevastu kõige tulusamaks investeeringuks osutus kohvi, mille hind on jaanuarist kasvanud 58%. Sellist kasvu põhjendavad analüütikud hirmuga maailma suurima kohvitootja Brasiilia saagikuse üle. Kohv on üks vähestest eranditest toormeturul, kus peamiselt hinnad langesid.
  Naftahinna langus tõi alla ka mitmete fondide väärtuse. Näiteks Market Vectors Russia Small-Cap ETF kaotas aasta alguses 52% oma väärtusest. Samas Venemaa peamine börsiindeks RTS langes 45%.
  Kõige tulusamaks aktsiaks 2014. aastal kujunes Bloombergi teatel Hongkongi päikeseenergia toota Hanergy Thin Film Power Group, mille väärtus on kasvanud 249%. Kõige kehvemat tulemust näitas Austraalia kaubandusfirma Arrium Limited, mille aktsia kaotas toormehindade languse tõttu 89%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.