Äripäev • 28. aprill 2015 kell 8:45

Britid ostsid Eesti kinod

Britid ostsid pileti Eesti turule  Foto: NCA

Briti päritolu investeerimisfirma Bridgepoint omandas enamusosaluse kinofirmas Nordic Cinema Group, millele kuulub muu hulgas ka kolm kino Eestis, teatas ettevõte.

Seni kuulus grupp Bonnier Holdingule ja Ratosele. Viimane loobub oma 58% osalusest täielikult ning Bonnier vähendab osalust seniselt 40 protsendilt 30 protsendile. Tehingu hinnaks on pool miljardit eurot.

Forum Cinemas Eesti tegevjuhi Kristjan Kongo sõnul toob tehing kaasa kinoketi laienemise ja tänaste teenuste edasiarendamise. “Tehinguga tiheneb konkurents kinoturul veelgi. Ootan uuelt omanikult jõulisi laienemisplaane nii tänastel kui uutel turgudel, mille hulgas on ka Forum Cinemase plaan Eestis jõulisemalt oma positsioone tugevdada,” ütles Kongo. “Ka kõik seni Eestis plaanitud investeeringud olemasolevate kinosaalide sisustusse, tehnika uuendamisse ning teenuste arendamisse on kokkuleppe kohaselt endiselt kavas ja tulemas. Seega Eesti kinopublik võidab veelgi mugavama ja kvaliteema teenuse."

Eestis kuulub NCG tütarettevõttele Forum Cinemas üks kino Tallinnas (Coca-Cola Plaza), üks Tartus (Ekraan) ja üks Narvas (Astri).

Nordic Cinema Group (NCG) omab ühtekokku 66 kino 47 linnas Põhja- ja Baltimaades. Bridgepoint on 20 miljardi eurose kapitaliga Euroopa äriühing, mis on Skandinaavias tegutsetud aastast 1995 ning seni on tehtud 11 platvorminvesteeringut ning enam kui 75 ettevõtte lisandust.

 

Hetkel kuum