Kadri Põlendik • 17. juuni 2015 kell 9:00

Pipedrive kolib Eestile lähemale

Pipedrive'i kontor Tallinnas  Foto: Eiko Kink

Eestlaste loodud idufirma Pipedrive kolib oma USA kontoriga minema Menlo Parki linnast, et vähendada ajavahet Tallinnaga, teatas Pipedrive'i tegevjuht Steve Oriola ettevõtte blogis.

Pipedrive

2010. aastal asutatud Eesti idufirma.

Pakub müügijuhtimistarkvara väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele.

Asutajad on Martin Tajur, Ragnar Sass, Martin Henk, Timo Rein ja Urmas Purde.

Tegevjuht on alates 2015. aasta aprillist Steve Oriola.

Kaasanud investeeringuid 13,4 miljoni dollari eest.

Investorid on riskikapitalifirmad Bessemer Venture Partners, Paua Ventures, Rembrandt Venture Partners, AngelPad, Storm Ventures ja TMT Investments ning ingelinvestorid nagu Taavet Hinrikus ja Andy McLoughlin.

Kontorid asuvad Tallinnas ja Menlo Parkis, kus töötab kokku ligi 80 inimest.

Oriola teatas oma postituses, et Pipedrive on otsustanud kolida oma USA kontori läänerannikult Menlo Parkist Californias idarannikule New Yorki. Paljud töötajad kolivad koos kontoriga, kuid ettevõte hakkab ka New Yorki uusi inimesi otsima. Uus kontor plaanitakse avada augustis.

"See ei olnud lihtne otsus, kuna segab mõnda aega meie tavapärast töörütmi. See tähendab, et peame kahjuks lahku minema ka mõningatest toredatest kolleegidest, kes ei saa koos meiega kolida. Kuid see on Pipedrive'i ja tema klientide jaoks õige valik," ütles Oriola.

Oriola tõdes oma postituses, et enamik ettevõtte kliente asub väljaspool Põhja-Ameerikat ja Pipedrive alustas tegevust Tallinnas, Eestis, kus paikneb ka enamik nende töötajaid, mistõttu tekib õigustatud küsimus: mis tähtsust sel on, kus elavad ja töötavad Pipedrive USA töötajad?

Oriola kirjeldas, et kui ta hakkas aasta alguses Pipedrive'i tegevjuhiks, elas ta New Yorgis, kust ta sai tööd teha samamoodi nagu ettevõtte kontorist Menlo Parkis. Tema sõnul kulus mõlemas linnas suur osa päevast Tallinna kontori töötajatega suhtlemisele. "Minu kogemus New Yorgis näitas, et sain Tallinnaga suhelda peaaegu pool päeva, ilma et inimesed kummalgi pool oleks pidanud väga vara ärkama või väga hilja töötama. Kuid Californias on kümnetunnine ajavahe Eestiga, mis tähendab, et tõuseme iga päev kell 5.30 ja palume Tallinnal meiega suhelda hilisõhtul," selgitas Oriola.

Tema hinnangul on kiirelt kasvava ettevõtte edu alus suhtlemine - mida rohkem on töö koordineeritud, seda edukam on firma, sest puudulik suhtlemine tekitab pingeid ja vähendab produktiivsust. Ta rõhutas, et kaks kontorit tahavad ja peavad olema ühel lainel, sest ainult siis, kui see on iseenesest mõistetav, on neil võimalik vastu võtta uusi väljakutseid.

Hetkel kuum