• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Fotograafide liidu juht: kõik fotograafid ei peaks eksamit tegema

  Eesti Fotograafide Liidu tegevjuht Urmas Ääro on rahul, et kutsekoda ümarlaua korraldab.Foto: Indrek Susi

  Tehnikakooli lõpetanud fotograafid võiksid kutsetunnistuse saada kutseeksamit tegemata, leiab fotograafide liidu tegevjuht Urmas Ääro.

  EASi hanke puhul peavad nemad ise otsustama, kas loevad koolitunnistuse piisavaks kompetentsuse hindamise allikaks,” ütles Ääro. “Minu hinnangul võiksid nad seda koos portfoolioga arvesse võtta küll. Aga see on nende otsustada. Probleemi tekitab ilmselt hankesse sissekirjutatud astmestiku omavaheline ühildamine.”
  Ääro sõnul ootab lahendust 2. Tehnikakooli lõputunnistuse küsimus. Nimelt ei võrdsusta tänane seadus neid kutsetunnistusega, kuid Ääro on veendunud, et tööturul aktiivselt tegutsevad selle koolitunnistusega fotograafid on väärt saama fotograafide liidu kutsetunnistuse eksamipinki istumata.
  “Usun, et konflikti juured ongi siin. Ka kõrgkoolidiplomi sobitamine loodud kutsesüsteemi ootab fotograafide kutsekomisjonilt lahendust, aga me pole saanud sellega tegeleda kõrgkoolide huvi puudumise tõttu. Oleme neile saatnud mitmeid kutseid ja koos kutsekoja esindajaga käinud ka nende juures. Ilmselt proovime töörühma kaasata kellegi kõrgkooli lõpetajatest,” rääkis Ääro.
  Tunnistuse saab lihtsustatult
  Fotograafide Liidu hindamiskomisjon võib Ääro kinnitusel valida igal korral hindamise viisi, kutsetunnistuse on fotograafid saanud ka lihtsustatult. “Mul on kahju, et Eesti Pressifotograafide Liit ei süvenenud kutsesüsteemi olemusse enne oma avalduste tegemist. Sellest ilmneb ebapädevus kutsesüsteemi tundmisel,” lausus Ääro.
  Ääro rääkis, et pöördus siis, kui fotograafide vahel tekkisid sotsiaalmeedias tulised vaidlused, kutsekoja poole, et nende juures infopäev korraldada. “Mul on hea meel, et kutsekoda otsustas selle ümarlauaks laiendada. Loodan väga, et kõik kutsetunnistuse vastased leiavad huvi ja võimaluse sellel ka osaleda,” kommenteeris Ääro.
  “Ümarlaua kokkukutsumine on vajalik õiglase lõpplahenduseni jõudmiseks,” ütles ka pressifotograafide liidu liige Erik Prozes. Ümarlaud peaks tema sõnul olema võimalikult laiapõhjaline. Osalema peaksid ameti- ja loomeliitude ning haridus- ja teadusministeeriumi esindajad. Fookuses võiks olla fotograafidele kutsetasemete määramise põhimõtted ja Eesti Fotograafide Liidu pädevuse hindamine kutseandmise korraldajana.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Tartu Mill sai loa Leedu konkurendi ostuks
Eesti konkurentsiametil pole midagi tehingu vastu, millega Eesti jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli.
Eesti konkurentsiametil pole midagi tehingu vastu, millega Eesti jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.