Mait Kraun • 4. august 2015 kell 8:31

Apple'i aktsia on korrektsioonis

Apple  Foto: EPA

Apple on kõigi aegade tipust kukkunud üle 10 protsendi ja see tähendab, et aktsia on korrektsioonis, vahendab CNBC.

Ettevõtte aktsia langes esmaspäeval 2,4 protsenti. See tähendab, et alates 20. juulil saavutatud tipust (133 dollarit) on Apple kukkunud 11 protsenti. Kui langus jääb 10-20 protsendi vahemikku, nimetatakse seda juba korrektsiooniks. Praegu maksab aktsia 118 dollarit.

Karuturuks nimetatakse langevat turgu, mis on tähtsast turutipust kukkunud juba üle 20 protsendi.  

BTIG analüütik Walter Piecyk ütles, et Apple suudab langusest välja tulla, kui suudab oma kasumit järgmine suurendada. „Kui sa usud, et Apple suudab oma kasumit kasvatada järgmisel majandusaastal 8-10 protsenti, siis peaks aktsia kauplema tunduvalt kõrgemal,“ ütles Piecyk.

Piecyki sõnul tekitab investoritele muret asjaolu, et pärast iPhone 6 ja 6 Plusi väljalaset on müügi kasvatamine juba raskem. „Oleme jõudnud veidi raskemasse perioodi, kus saame vaikselt teada, palju nad telefone toodavad ja mida nad uuendavad,“ ütles ta.

Enamus iPhone’ide kasutajatest ei ole oma vanemat mudelit välja vahetanud, seega on kasvuperspektiiv täiesti olemas.

Hetkel kuum