Tuuli Seinberg • 11. august 2015 kell 9:30

Seakatk raamatupidamises

Seakatku kulude hüvitamise eeltingimus on korrektne raamatupidamisarvestus  Foto: Meeli Küttim

Sigade Aafrika katku kahjude kompenseerimise eeltingimus on korrektne raamatupidamisarvestus ja õigesti vormistatud taotlused. Põllumajandusministeeriumi finantsosakonna juhataja Astra Tiks annab nõu, mida tasub arvestuses silmas pidada.

Põllumajandusministeeriumi finantsosakonna juhata Astra Tiks selgitab, et raamatupidamisarvestuses tuleb lähtuda üldistest reeglitest, kuid soovitab leida tunnuse, kuidas märgistada tekkinud kulu, mida vajadusel eristada teistest kuludest. Kuna iga raamatupidamiskohuslane loob ise kontoplaani, siis vajadusel võib ka uusi raamatupidamiskontosid luua.

Kompensatsiooni saamisel ja kajastamisel tuleks lähtuda RTJ 12  „Valitsusepoolne abi“, mille punkt 10 ütleb:

(a) sihtfinantseerimise laekumine on praktiliselt kindel; ja

(b) sihtfinantseerimisega seotud sisulised tingimused on täidetud.

Lähemalt loe Äripäeva teemaveebist raamatupidaja.ee.

Hetkel kuum