Äripäev • 10. november 2015 kell 6:44

Äripiirkond nihkub kesklinnast sadamasse

Hillar Tederi Admiraliteedi arenduse plaan 2012. aastal.  Foto: Admiraliteedi Arenduse AS

Tulevane city äritsoon on sadama ümbruses, mitte enam Radissoni hotelli naabruses, kirjutab Pindi Kinnisvara kommertsvaldkonna juht Mihkel Pärtel.

„Väljakujunenud city äritsoon (CBD ehk city business district) on Rävala pst - Tartu mnt algus - Estonia pst - Narva mnt algus, kus asuvad linna kallimad büroo- ja kaubanduspinnad ning rahvarohked äritänavad butiikide ning restoranidega,“ rääkis Pärtel. „Sadamapiirkond on jäänud vaeslapse osasse, kuid mitte kauaks.“

„Porto Franco ja Rotermanni piirkonna arenguga seoses on äritsooni nihe liikumas sadamatsooni. Ainuüksi Porto Francosse planeeritakse rajada 30 000 m² büroopinda ning 40 000 m² kaubanduspinda, lisaks annavad tooni kõrvalasuvad arendused - Rotermann City, Promenaadi maja, Ahtri 3, Poordi maja, Exploreri büroomaja ning Norde Centrumi laiendus. Piirkonna atraktiivsust tõstavad ka Põhja väila esimese etapi laiendus, mis suubub Norde Centrumi lähedusse ning trammiliini pikendamine sadama piirkonda,“ loetles Pärtel.

„See kõik viitab uue äritsooni tekkele ning on reaalne, et tänane ärikeskuse epitsenter liigub selgelt sadama suunas,“ lausus ta.

Pärtel lisas, et kui äripiirkonna keskpunkt muutub, peavad tänase epitsentri omanikud ilmselt ka oma üürihinna tasemeid korrigeerima.

Hetkel kuum