Äripäev • 29. detsember 2015 kell 11:00

Ilvese uus naine läheb politsei kaitse alla

Toomas Hendrik Ilves  

President Toomas Hendrik Ilvese tulevane abikaasa Ieva Kupce kuulub politsei kaitse alla, sellest ei saa loobuda.

Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Tuuli Härson kinnitas Postimehele, et politsei ülesandeks on vabariigi presidendi ja tema pereliikmete kaitse. "See tähendab, et ka presidendi abikaasa kuulub kaitstavate isikute sekka," märkis ta.

Pärast Äripäeva kirjutist presidendi kaasa seisusega kaasnevate hüvede kohta teas Ilves, et kui tema ja Kupce veel presidendi ametiajal abielluvad, siis loobub Kupce presidendi kaasale ette nähtud hüvitistest

Äripäeva täpsustava küsimuse peale, kas see teade käib vaid ametiaja kohta või kehtib ka pärast seda, vastas presidendi kantselei avalike suhete nõunik Toomas Sildam: "Praegu me räägime presidendi ametiajast."

Presidendi kantselei kinnitusel abielluvad novembris kihlunud Ilves ja Kupce 2. jaanuaril. Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Ilvese abielu lahutati tänavu aprillis. 

 

Hetkel kuum