Ave Lepik • 3 märts 2016

Filmistuudio Miramax müüdi Katari meediafirmale

Režissöör Quentin Tarantino on Miramaxis loonud oma tippteosed, näiteks "Pulp fiction", "Reservoir dogs", "Jackie Brown" ja "Kill Billi" triloogia, kus mängis peaosa Uma Thurman.  Foto: Reuters/Scanpix

Katari meediagrupp beIN teatas, et ostis ära Ameerika filmistuudio Miramax, mis on tootnud umbes 700 filmi, nende seas „Pulp fiction“, „Inglise patsient“, „Neli tuba“, „Trainspotting“.

Tehingu summat osapooled ei avalda. BeIN vahendas pressiteates, et omandas kõik filmistuudio aktsiad Katari riiklikult investeerimisfirmalt Qatar Investment Authority ja California firmalt Colony Capital.

BeIN on meediagrupp, kellele kuulub telekanaleid 24 riigis Lähis-Idas, Põhja-Aafrikas, Euroopas ja USAs. Ettevõtte teatel jätkab Miramax nende all sõltumatu filmikompaniina. Pressiteate kohaselt kavatsevad uued omanikud laiendada stuudio filmide levivõrku ning jätkata uute filmide tootmist.

Filmikompani Walt Disney müüs Miramaxi 2010. aastal investeerimisgrupile Filmyard Holding, saades müügist 660 miljonit dollarit. Sest ajast on filmistuudio aktsiad mitu korda omanikke vahetanud ning tänini pole kogu aktsiapakk ühele omanikule kuulunud.

Legendaarses stuudios on filmitud rida maailma kinoklassikaks saanud filme, näiteks „Pulp fiction“, „Inglise patsient“, „Hea Will Hunting“, „Amelie“, „New Yorgi jõugud“, „Chicago“. Miramaxi filmid on võitnud 68 Oscarit ning saanud 278 Oscari nominatsiooni.

Miramax Filmsi rajasid 1979. aastal vennad Harvey ja Bob Weinstein, kes lõid 2005. aastal oma filmitootja The Weinstein Company.

Hetkel kuum