Äripäev • 4. märts 2016 kell 11:51

Uusi autosid osteti kolmandiku võrra rohkem

Toyota  Foto: EPA

Veebruaris jätkus Eestis uute sõiduautode turul jaanuaris alanud tõus ja müüginumbrid kasvasid koguni 32,6% võrra, võrreldes möödunud aasta veebruariga.

Kokku müüdi Eestis veebruarikuu jooksul 1622 uut sõiduautot ehk ligi 400 rohkem kui mullu, teatas AMTEL. Aasta kahe esimese kuu kokkuvõttes on müüdud 3407 uut sõiduautot, mida on 19,7% rohkem kui eelmise aasta kahe kuu kokkuvõttes. Uued sõiduautod moodustasid veebruaris kogu impordist ligi poole.

Müüginumbrid kasvasid kõigis segmentides, kõige enam väikeautode ja keskautode segmentides. Enim müüdi veebruaris väiksema keskklassi autosid. Vabariigist välja müüdi veebruaris 91 uut sõiduautot.

Edukaim automark oli taas Toyota 219 müüdud sõiduautoga, järgnesid Škoda 204 ja Renault 131 autoga. Enim müüdud mudeliks osutus Nissan Qashqai 104 autoga, järgnesid Škoda Octavia 94 ja Toyota Avensis, mida müüdi vastavalt 94 ja 58 tükki. Veebruaris müüdi ka neli uut elektriautot.

Tarbesõidukite müük pöördus veebruaris pärast jaanuarikuist kerget langust taas tõusule ja tarbesõidukeid läks kaubaks 20,8% võrra enam kui mullu. Kahe kuu kokkuvõttes on tarbesõidukeid müüdud 854, mida on 6% võrra rohkem kui mullu samal ajal. Automarkidest oli veebruaris edukaim Peugeot 47 sõidukiga, edestades Volkswagenit ja Renault’d, mida müüdi 41 sõidukit. Veokite segmendis olid edukaimad Volvo ja Scania, vastavalt 31 ja 22 müüdud veokiga.

Hetkel kuum