Äripäev • 10 märts 2016

Venemaa välisminister õelutses dopinguteemal

Venemaa välisminister Sergei Lavrov.  Foto: Scanpix/Reuters

Venemaa välisminister Sergei Lavrov ütles, et ei imestaks, kui keegi süüdistaks Venemaa kosmose-õhujõude või Vene diplomaate selles, et ka nemad „tegutsevad dopingu all“ ja et seepärast tuleks nende „osalemine maailma protsessides ära keelata“.

Lavrov ironiseeris Venemaa sportlasi tabanud dopinguskandaali teemal, kui andis täna intervjuud Ren TV-le.

Sellest aastast kandis maailma antidopingu agentuur WADA meldooniumi (ehk mildronaadi) S4 klassi keelatud ainete nimekirja (hormooni- ja metaboolsed modulaatorid). Otsus puudutas valusalt Venemaa sporti, sest paljud atleedid on seda Lätis valmistatavat südameravimit aastaid tarvitanud.

Pärast tennisist Maria Šarapova ülestunnistust paljastus järjest Venemaa sportlastest meldooniumi tarvitajaid: rattur Eduard Vorganov, iluuisutaja Jekaterina Bobrova, kiiruisutajad Pavel Kuližnikov, Semjon Jelistratov ja Jekaterina Konstantinova, võrkpallur Aleksandr Markin ja laskesuusataja Eduard Latõpov.

Hetkel kuum