• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Miks ärritab looduskaitse metsaomanikku?

  Metsaomanik Mihkel Maala ei taha olla koleda näoga kohalik, kelle eest metsa kaitsma peaks, vaid mõistlik metsaomanik, kes hoiab loodust.

  Nii mõnelgi metsaomanikul tõuseb vererõhk, kui kuuleb sõna “looduskaitse”. Sellest hoolimata tahaks nad ka ise loodust kaitsta. Kuida ühendada nende ja looduskaitsjate huvid? Sellest kirjutas 16. mai kuukiri Metsandus.

  Kas metsi on tõesti vaja kaitsta omanike eest, imestas erametsapäeval erametsaomanik Mihkel Maala, kes on olnud nii metsavaht, raietööline kui metsaülem. Tema hinnangul pole kolhoosiaegne suhtumine kuhugi kadunud ja ikka küsivad inimesed talt, kus nad tänavu puid teha tohivad.
  Üle 30 aasta metsas tegutsenud Maala teab hästi, et erinevad inimesed näevad metsa erinevalt. “Tallinlasele on loodus varblane tema rõdul,” muigab ta.
  Samas on paljudel nn ürgne metsakutse säilinud. “Mingi aeg olid ATV-d. Vaatati GPS-iga, et ilus rabajärv ja tuisati otse sinna. Ürgene kutse on säilinud, kuid puudub oskus metsas liigeda. Seetõttu tuisataksegi läbi noorendike ja kust juhtub. Metsamehel läheb selle peale vererõhk kohe valeks, aga mina olen andestanud,” püüab Maala metsahuvilisi mõista. “Mul on hea meel, et inimesed vaatavad, et ilm on ilus. Seened tärkavad.”
  Ka tõi maala näite, kuidas ta sattus koos ametnikuprouaga metsa istutama. “Meil oli lank ette valmistatud ehk vaod maase tõmmatud. Tema ootas aga, et oleks oksad kokku riisutud ja tolm võetud.”
  “Hea, kui saaks mõisted sarnaseks,” ütleb Maala, et seetõttu on loodusharidus väga tähtis ja inimesed, kes metsa tunnevad, peaks oma kogemust rohkem edasi andma.
  Loe edasi 16. mai Metsanduse kuukirjast.
  Ajakirjast saab veel lugeda, kuidas saab võsatöötluse jääkproduktidest gaas ning milline näeb välja metsaistutus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.