Äripäev • 24. mai 2016 kell 6:26

Eesti värske lennufirma on sunnitud tegema topeltkulutusi

Nordica  Foto: Nordic Aviation Group

Pärast Estonian Airi pankrotti loodud riiklikus lennufirmas raha piltlikult öeldes põleb, sest korraga tuleb tasuda nii välispilootidele kui ka alles koolitust saavatele tulevastele lenduritele.

Samal ajal oma koolitust ootavate pilootide palgal hoidmine ja ka teistest firmadest meeskondade palkamine tähendab ettevõttele topeltkulutusi, vahendas „Aktuaalne kaamera“.

„Me maksame oma pilootidele juba treeningprotsessis palka ja samas oleme sunnitud rentima välispiloote selleks perioodiks. Sama asi on ka lennukitega. Aga samas on see paratamatu ja oli ka eeldatav, et uue start-up-firma puhul see nii peab olema,“ selgitas Nordica juhatuse esimees Jaan Tamm.

Neljast lennukist, mis asuvad Eestis, saavad igapäevaselt lennata maksimaalselt kolm, sest kõikide lennukitele ei jagu piisavalt piloote, mistõttu tuleb vahepealsed lennud tellida teistelt lennufirmadelt. „Aktuaalsele kaamerale“ teadaolevalt jäi mai keskpaigas ära kaks lendu just seetõttu, et lennukisse ei olnud meeskonda panna.

Loe lisa ERR uudisteportaalist.

Kell 13.08 muudetud loo pealkirja, mis algselt oli "Eesti värskes lennufirmas põleb raha". Nordica kommunikatsioonijuht Liis Veersalu kirjutas, et selline pealkiri on ülepingutatud. "Nagu ka teie poolt refereeritud ERRi artiklist välja tuleb, on hetkeolukord juba varakult eelarvestatud, plaanitud ja eeldatav, et uue start-up-lennufirma puhul see nii olema saab. Väita suurelt pealkirjas, et „raha põleb“, on väga vale," kommenteeris Veersalu.

Hetkel kuum