• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  La Muu sulgeb kohviku Viru Keskuses

  La Muu üks omanikke Rasmus Rask jäätisefirma kohvikus Viru Keskuses.Foto: Meeli Küttim

  "Selgus, et me ei oska kohvikut pidada," põhjendas ettevõte otsust oma Facebooki lehel.

  "Pingutasime kõvasti, andsime aega, seadsime atra, proovisime erinevaid lahendusi. Aga päris seda õiget La Muu vaibi me Viru Keskuses ellu ei suutnud äratada," seisis teates. La Muu ei süüdista kedagi - töötajad olid tublid, Rahva Raamat partnerina asjalik, kuid midagi jäi nende hinnangul kogu aeg puudu - kliendite rahuolust, töötajate rõõmust, kasumist.
  "Aga me ei jää kauaks põdema. Kõik ettevõtjad teavad, et väärtuslikeim ettevõtluskoolitus on pankrot. Lakume haavad puhtaks, pühime pisarad varrukasse ning teeme juba plaani, kuidas La Muu gelateria kodukandis Kalamajas saaks fööniksina tuhast tõusta," kirjutas ettevõte.
  La Muu kohvik lõpetab pühapäeval, 29. mail, kohvikupinna võtab üle Joel Ostrat.
  Rasmus Raskile ja Priit Mikelsaarele kuuluv mahejäätise tootja La Muu avas kohviku 2014. aastal. Siis ütlesid ettevõtte asutajad Äripäeva teemaveebile kaubandus.ee, et kui nad jäätisetootmist alustasid, siis seal oli kauges mõttes ka oma kohviku idee. „Konkreetne kohvikuidee on umbes aasta aega peas kerinud kuni siis tänaseni, kui avasime enda kohviku Viru Keskuse 3. korrusel,“ rääkis Rask toona. Mikelsaar lisas, et neil ei ole hetkel head tunnetust, kuidas kohvikul minema hakkab ning eks esimene kohvik olegi tõukeks uuteks mõteteks. „Kohvik tundus meie jaoks loomulik edasiminek,“ kinnitas Mikelsaar.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nafta hind on täna tõusu jätkamas
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Kas tõesti mõjutab alateadvus era- ja äritegevust?
See on olnud juba sajandeid huviorbiidis, et kuidas ja millest edukus ning saavutused sõltuvad. Kõik on teadus! Nii nagu matemaatika on teadus, nii on ka äritegemine teadus, nii nagu matemaatika põhineb kindlatel alustel, nii põhineb ka äritegemine oma kindlatel alustel. See ei ole midagi uut.
See on olnud juba sajandeid huviorbiidis, et kuidas ja millest edukus ning saavutused sõltuvad. Kõik on teadus! Nii nagu matemaatika on teadus, nii on ka äritegemine teadus, nii nagu matemaatika põhineb kindlatel alustel, nii põhineb ka äritegemine oma kindlatel alustel. See ei ole midagi uut.
Lemmikuhoidja Laura: see on mu unistuste töö!
Loomaarmastaja Laura Vilbaste täitis turul tühja koha ja hakkas pakkuma lemmikloomade hoidmise teenust. Vilbaste loodab, et ta teenusest kasvab ühel päeval välja põhikohaga töö.
Loomaarmastaja Laura Vilbaste täitis turul tühja koha ja hakkas pakkuma lemmikloomade hoidmise teenust. Vilbaste loodab, et ta teenusest kasvab ühel päeval välja põhikohaga töö.