Äripäev • 4. juuli 2016 kell 5:28

Vähi: Eesti võiks olla Venemaa ja Euroopa Liidu vahel rahustaja

Tiit Vähi  Foto: Raul Mee

Kunagine peaminister ja praegune transiidiärimees Tiit Vähi leiab, et Eesti peaks muutma senist kurssi ja asuma toetama Krimmi annekteerimise järel Venemaa vastu kehtestatud majandussanktsioonide tühistamist.

Vähi rääkis Postimehele, et Eesti saaks ilma Venemaata küll läbi, kuid kahanenud on eksport ja majandus, ja see peegeldub ka inimeste sissetulekus. "Hollandi ja Belgia ärimehed, kes huvituvad praegu Sillamäe sadamast, huvituvad tegelikult võimalusest teha läbi Sillamäe koostööd Venemaaga," rääkis Vähi.

"Kui me ehitame Narva jõele suure seina, siis nad siia tulla ei taha. Seda näitab ka asjaolu, et Euroopa investeeringud on viimasel paaril-kolmel aastal Eestist välja läinud, sest nad ei näe siin võimalust teenida. Eesti turg on väike ja ei huvita neid," ütles Vähi Postimehele.

Vähi tõdes, et kui üle piiride kavatsevad nii ühelt kui ka teiselt poolt minna tankid, raketid ja relvastatud sõdurid, siis kaubad sama teed minna ei taha ning selline olukord on praegu suurim probleem Eesti ettevõtetele, eriti nendele, kes tahavad äri teha Venemaa ja Euroopa majandusruumi vahel. "Ma arvan, et Eesti võiks olla rahustaja ja vahendaja Euroopa Liidu ja Venemaa vahel nagu on Soome," vahendas Postimees Tiit Vähi sõnu.

Loe lähemalt tänasest Postimehest.

Hetkel kuum