Merkeli partei sai taas kaotuse

19. september 2016, 08:45
Saksamaa kantsler Angela Merkel
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160919/NEWS/160919789/AR/0/AR-160919789.jpg

Eile Berliini liidumaal toimunud valimistel saavutasid võidu sotsiaaldemokraadid, liidukantsler Angela Merkeli Kristlikud Demokraadid pidid vastu võtma viimase veerandsajandi kehvima tulemuse.

Immigratsioonivastane erakond Alternatiiv Saksamaa Jaoks (AfD) sai esialgsetel andmetel 11,5% häältest, vahendab CNBC.

Merkeli Kristlikud Demokraadid said 18% häältest ehk võrreldes eelmiste valimistega oli seekordne häälesaak 5 protsendipunkti võrra väiksem. Valimistel said võidu sotsiaaldemokraadid, kes kogusid 23% häältest. Kui eelmiste valimiste tulemusena moodustasid koalitsiooni Kristlikud Demokraadid ning sotsiaaldemokraadid, siis nüüd on oht, et Merkeli partei võib Berliinis koalitsioonist suisa välja jääda.

Kristlike Demokraatide jaoks kulgevad valimised üle kivide ja kändude. Kaks nädalat tagasi pidi erakond tunnistama kibedat kaotust Mecklenburg-Vorpommerni liidumaal, mis on ühtlasi ka Merkeli valimisringkond. Saksamaa üldvalimisteni on jäänud vaid aasta ning analüütikute hinnangul võivad praegused valimistulemused anda aimu sellest, mis võiks toimuda järgmisel aastal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    19. September 2016, 09:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing