• Jaga lugu:

  Merkeli partei sai taas kaotuse

  Saksamaa kantsler Angela MerkelFoto: Scanpix/Reuters

  Eile Berliini liidumaal toimunud valimistel saavutasid võidu sotsiaaldemokraadid, liidukantsler Angela Merkeli Kristlikud Demokraadid pidid vastu võtma viimase veerandsajandi kehvima tulemuse.

  Immigratsioonivastane erakond Alternatiiv Saksamaa Jaoks (AfD) sai esialgsetel andmetel 11,5% häältest, vahendab CNBC.
  Merkeli Kristlikud Demokraadid said 18% häältest ehk võrreldes eelmiste valimistega oli seekordne häälesaak 5 protsendipunkti võrra väiksem. Valimistel said võidu sotsiaaldemokraadid, kes kogusid 23% häältest. Kui eelmiste valimiste tulemusena moodustasid koalitsiooni Kristlikud Demokraadid ning sotsiaaldemokraadid, siis nüüd on oht, et Merkeli partei võib Berliinis koalitsioonist suisa välja jääda.
  Kristlike Demokraatide jaoks kulgevad valimised üle kivide ja kändude. Kaks nädalat tagasi pidi erakond tunnistama kibedat kaotust Mecklenburg-Vorpommerni liidumaal, mis on ühtlasi ka Merkeli valimisringkond. Saksamaa üldvalimisteni on jäänud vaid aasta ning analüütikute hinnangul võivad praegused valimistulemused anda aimu sellest, mis võiks toimuda järgmisel aastal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.