• Jaga lugu:

  Ungari hääletab pagulaskvootide üle

  Hääletage vastu, soovitavad Ungari valitsuse reklaamiplakatidFoto: Scanpix/Reuters

  Pühapäeval toimub Ungaris referendum, kus inimestelt küsitakse, kas nad on nõus, et Euroopa Komisjon otsustab ilma Ungari parlamendi heakskiiduta, kui palju tuleb riigil kohustuslikus korras vastu võtta pagulasi, kes pole Ungari kodanikud.

  Arvamusküsitlused näitavad, et enamik ungarlastest on nii nagu ka peaminister Viktor Orban kohustuslike pagulaskvootide vastu. Peamine n-ö riskikoht on seotud referendumil osalemise aktiivsusega. Vähemalt 50% valimisõiguslikest inimestest peab oma arvamust avaldama, et referendum siduv oleks.
  Referendumi tulemus tugevdab tõenäoliselt Orbani positsiooni nii kodus kui ka Euroopa Liidu asjade arutamises, kirjutas agentuur Bloomberg. Orban on olnud Saksamaa kantsleri Angela Merkeli avatud uste poliitika kõige häälekam vastane ELi riigi- ja valitsusjuhtide seas. 2018. aastal on Ungaris parlamendivalimised, kus Orban tahab taotleda kolmandat ametiaega.
  Ungari peaminister on seostanud pagulased terrorismiga ja hoiatanud, et pagulased seavad ohtu kohalike inimeste töökohad ning kristliku identiteedi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.