Äripäev • 19. oktoober 2016 kell 12:45

Michal: laevatehaste trahviraha on umbes 50 000 eurot

Michal: laevatehaste trahviraha on umbes 50 000 eurot  Foto: Eiko Kink

Täna vastas majandus- ja taristuminister Kristen Michal riigikogu infotunnis küsimustele parvlaevaliikluses kasutatavate asenduslaevade ja sellega seotud kahju kohta.

Michali sõnul on asenduslaevade kasutamise kulu suuresti kaetud tehastelt saadavate trahvidega, see summa on umbes 50 000 eurot. "Trahvid peetakse kinni lepingulistest maksetest, mis lähevad tehastele. Seetõttu on nende kinnipidamine siitpoolt igati tehtav ja tõenäoline," ütles Michal.

Ta selgitas, et asenduslaevade lepingud sõlmis Tallinna Sadam. "Riik on sõlminud vastavalt riigihankele lepingu, riigile see täiendavat lisakulu ei too. Tallinna Sadam peab tagama asenduslaevad - mida ta on ka teinud - 1. oktoobrist juhuks, kui tellitud uued laevad hilinevad," ütles Michal.

Michal lisas, et Tallinna Sadama lähtekoht on, et asenduslaevad oleksid inimestele mugavad, hind sõitjatele soodne ja äriplaanile vastuvõetav. Ta märkis, et Tallinna Sadamale on praamiprojekti kasumlikkus 7,4 protsenti.

Hetkel kuum