Michal: laevatehaste trahviraha on umbes 50 000 eurot

19. oktoober 2016, 15:45
Michal: laevatehaste trahviraha on umbes 50 000 eurot
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161019/NEWS/161019650/AR/0/kristen-michal.jpg

Täna vastas majandus- ja taristuminister Kristen Michal riigikogu infotunnis küsimustele parvlaevaliikluses kasutatavate asenduslaevade ja sellega seotud kahju kohta.

Michali sõnul on asenduslaevade kasutamise kulu suuresti kaetud tehastelt saadavate trahvidega, see summa on umbes 50 000 eurot. "Trahvid peetakse kinni lepingulistest maksetest, mis lähevad tehastele. Seetõttu on nende kinnipidamine siitpoolt igati tehtav ja tõenäoline," ütles Michal.

Ta selgitas, et asenduslaevade lepingud sõlmis Tallinna Sadam. "Riik on sõlminud vastavalt riigihankele lepingu, riigile see täiendavat lisakulu ei too. Tallinna Sadam peab tagama asenduslaevad - mida ta on ka teinud - 1. oktoobrist juhuks, kui tellitud uued laevad hilinevad," ütles Michal.

Michal lisas, et Tallinna Sadama lähtekoht on, et asenduslaevad oleksid inimestele mugavad, hind sõitjatele soodne ja äriplaanile vastuvõetav. Ta märkis, et Tallinna Sadamale on praamiprojekti kasumlikkus 7,4 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    19. October 2016, 15:48
    Otsi:

    Ava täpsem otsing