Kadi Neemre • 24. oktoober 2016 kell 17:20

Google, Visa ja MasterCard tahavad paroolid kaotada

MasterCard  Foto: Scanpix/Reuters

Google’i emafirma Alphabet alustas koostööd Visa ja MasterCardiga laiendamaks Android Pay võimalusi ning kaotamaks traditsioonilised paroolid.

Ettevõtete visiooni kohaselt kaotaks Android Pay platvorm traditsioonilised paroolid ning kasutajad võiksid ennast tuvastada näiteks sõrmejälje abiga. Teenus töötaks kaupmeeste juures, kes kasutavad Visa Checkout või Masterpass maksesüsteemi. Alates 2017. aastast avaneb Android Pay võimalustele sadu tuhandeid uusi internetisaite.

“Usume, et see partnerlus on ülikasulik nii kaupmeestele kui tarbijatele – see võimaldab kaupmeestel areneda ilma lisalahendusi loomata, pakkudes samal ajal online-klientidele sujuvat maksekogemust, mis ei nõua enam paroolide/pinide mäletamist või isegi rakenduse avamist,” sõnas Google’i makselahenduste globaalne juht Pali Bhat.

Tema sõnul võimaldab Android Pay avatud platvorm kaupmeestel pakkuda Androidi kasutajatele uusi ostukogemusi eriti lihtsal viisil.

Hetkel kuum