Äripäev • 25. november 2016 kell 7:24

Välismeedia: Nord Stream 2 algab Narva lahest

Tootmine Prantsuse firma EUPEC tehases, kus valmistati NordStreami esimese torujuhtme torud.  Foto: Scanpix/Reuters

Majandusleht Wall Street Journali andmetel suubub Gazpromi kavandatav Nord Stream 2 gaasijuhtme trass Läänemerre Eesti piirile tunduvalt lähemalt kui esimene gaasijuhe.

„Dokumentide järgi, mida oleme näinud, lahkub plaanitav gaasitrass Venemaalt Narva lahe kaudu Eesti piiri lähedalt,“ kirjutab WSJ. Olemasolev Nord Streami gaasitrass lahkub Venemaalt Viiburi ja Soome piiri lähedalt. Läänemere põhjas kopeeriks plaanitav trass üsna täpselt olemasolevat ja tuleks maale Lubminis Saksamaal, kirjutab WSJ.

Venemaa kavandab Nord Stream 2 trassi eelkõige põhjusel, et luua uus gaasi ekspordikoridor, mis ei läbiks Ukrainat. Ehkki praegu on rõhuv osa Euroopa liidreid sellele vastu, avaldasid ajalehega vestelnud analüütikud arvamust, et trass siiski ühel hetkel tuleb.

Hetkel kuum