Kadi Neemre • 19 detsember 2016

BlackBerry siseneb isesõitvate autode turule

BlackBerry siseneb isesõitvate autode turule  Foto: EPA

BlackBerry plaanib kulutada ligi 75 miljonit dollarit ning luua 650 töökohta järgmise paari aasta jooksul osana plaanist luua Kanadas isesõitvate autode tehas, vahendab Reuters.

Ettevõte teatas täna uuest Autonomous Vehicle Innovation Centre loomisest Ottawas, Ontarios. BlackBerry plaanib oma teadmisi rakendada isesõitvate autode küberturvalisusesse panustades, teatas ettevõtte tegevjuht John Chen oma tänases avalduses.

Kuigi BlackBerry on tuntud oma klaviatuuriga mobiiltelefonide poolest, on ettevõte juba kümme aastat tootnud ka tarkvara autotööstusele. Nüüd aga plaanib BlackBerry rakendada oma tarkvara oma isesõitva sõiduki tootmises koostöös Waterloo ülikooli, PolySynci ja Renesas Electronicsiga.

“See keskus loob suurepärased keskklassi töökohad kanadalastele, uued võimalused värsketele ülikooli lõpetajatele ning globaalse innovatsioonikeskuse,” märkis Kanada peaminister Justin Trudeau oma avalduses.

BlackBerry teatas selle aasta alguses plaanist lõpetada oma telefonide tootmine, kuna ettevõttel on raske konkurentsis püsida. Isesõitvate autode turule sisenedes aga hakkab BlackBerry turgu jagama aga selliste tegijatega nagu Alphabeti Waymo, Uber, Tesla ning kuulduste kohaselt ka Apple.

Hetkel kuum