Bauschmidt maksab Endoverile üle poole miljoni euro trahvi

Bauschmidti omanik Mait Schmidt üritab raskustesse vajunud ettevõtet pinnale upitada.  Foto: Priit Simson / Ekspress Meedia
Äripäev • 9. veebruar 2017
Jaga lugu:

Endover Kinnisvara gruppi kuuluv OÜ Tartu mnt 56 ja Bauschmidt OÜ jõudsid erimeelsustes kokkuleppele.

Bauschmidt ja Endover Kinnisvara sõlmisid kohtuliku kompromissi, millega lõpetasid Tartu mnt 56 asuva City Residence elu- ja ärihoone valmimise olulisest hilinemisest põhjustatud vaidluse. Olukorra eripära tõttu andis Endover Kinnisvara oluliselt järele lepingust lähtuvate sanktsioonide nõudmisel ning pooled saavutasid kummagi huve arvestava ning õiguskindlust tagava leppe.

Leppetrahv, mille Bauschmidt nõustus Endover Kinnisvarale tasuma, on 550 000 eurot. Bauschmidt võttis kompromissiga kohustuse kõrvaldada objektil kiiresti puudused. Hoone hilisemad garantiitööd on tagatud ning City Residence'i ostjad võivad olla kindlad tööde teostamises. 

“Vaatamata hoone tähtaegse valmimise probleemidele kerkis koostöös Bauschmidtiga Tallinna üks esinduslikemaid hooneid City Residence,” rääkis Endover Kinnisvara Eesti piirkonna juht Oliver Makko.

Makko ütles, et nad soovivad Bauschmidtile edu probleemide lahendamisel ning tellijate, alltöövõtjate ja pankade usalduse tagasivõitmisel. "City Residence'i ostjaid Bauschmidti saneerimine ei mõjuta, garantiitöödeks on antud tagatis ning arendajana tagame kõigi garantiiaja küsimuste lahendamise.”

“Oleme rahul, et vaatamata erimeelsustele tellijaga õnnestus konstruktiivsete läbirääkimiste tulemusena jõuda mõlema poole huve mõistlikult arvestava kokkuleppeni,” ütles Bauschmidti juhatuse liige Mait Schmidt.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum