Kaisa Gabral • 9. veebruar 2017 kell 7:30

Presidendi tunnustust vääris kolm ettevõtjat

President Kersti Kaljulaid premeerib teenetemärgiga kolme ettevõtjat.  Foto: Andres Haabu

Kui eelmisel aastal premeeris eelmine president teenetemärgiga kokku 11 ettevõtjat, siis tänavu otsustas president Kersti Kaljulaid aumärgi anda vaid kolmele ettevõtjale.

Eesti Vabariigi 99. sünnipäeva eel annab president riigi teenetemärgi tänuks neile, kelle pühendumus kutsetööle või kogukonnale on muutnud kogu Eesti paremaks. Kui varasematel aastatel on teenetemärgi saanud rohkem ettevõtjaid, siis tänavu otsustas president Kersti Kaljulaid 113 teenetemärgi saajast tunnustada vaid kolme ettevõtjat. 

Ettevõtjatest saab Valgetähe IV klassi ordeni liimpuitkonstruktsioonidega tegeleva Põlva firma Peetri Puit suuromanik Peeter Peedomaa tunnustusena ettevõtluse edendamise eest, ettevõtlust edendav metallitööstur Anti Puusepp  ning Valgetähe III klassi ordeni Lõuna-Eesti mööblitööstuse Antsla-Inno üks asutajatest Taimi Hillak.

Ettevõtluse esindajatena saavad Valgetähe III klassi ordeni ka näiteks maksu- ja tolliameti eksjuht Marek Helm kui maksu- ja tollisüsteemi arendaja, Swedbanki pikaaegne juht Priit Perens kui panganduse edendaja ja Taavi Veskimägi kui energeetikavaldkonna edendaja.

Möödunud aastal austas president Toomas Hendrik Ilves teiste hulgas ühtteist ettevõtjat põllumajandusest infotehnoloogiani. 

Hetkel kuum