4. aprill 2017 kell 6:45

Ringlusse jõuavad esimesed uued 50eurosed

Uus 50eurone.  Foto: Eesti Pank

Alates tänasest väljastab Eesti Pank kommertspankade kaudu uue kujunduse ja turvaelementidega 50euroseid pangatähti. Uue seeria 50eurose kõige silmatorkavam muudatus on läbipaistev portreega aken Europe kujutisega rahatähe paremal serval.

Mitmed teised turvaelemendid – Europe portreed kujutav vesimärk ja hologrammriba, smaragdroheline number ja reljeefsed jooned rahatähe servadel – on sarnased nagu uutel 5-, 10- ja 20eurostel.

Foto: Eesti Pank

Samal ajal väljastavad euroala keskpangad kuni varude lõppemiseni ka esimese seeria 50euroseid pangatähti.

Esimese seeria 5-, 10-, 20- ja 50eurosed pangatähed kehtivad ka edaspidi. Kõik esimese seeria rahatähed säilitavad väärtuse igavesti, kuid teatavast ajast ei saa nendega enam poes maksta. Kui see aeg on selgunud, siis teavitatakse sellest väga pikalt ette, rõhutas Eesti Pank.

Hetkel kuum