Äripäev • 26. mai 2017
Jaga lugu:

Hispaania maksuamet pitsitab Ronaldot

Cristiano Ronaldo sattus Hispaania maksuameti huviorbiiti.  Foto: epa

Madridi Reali ja Portugali koondise ründajat Cristiano Ronaldot ähvardab maksude maksmata jätmise eest 15 kuud kuni 5 aastat vanglat, kirjutas Marca.

Hispaania rahandusministeerium toetab riigi maksuameti süüdistusi Ronaldo vastu, kes, nagu väidetakse, jättis vahemikus 2011-2013 iga aasta eest riigile maksmata umbes 600 000 eurot. Märgitakse, et jalgpallur võib pääseda ka tingimisi karistusega või trahviga – seda juhul, kui kohtu hinnangul aitab Ronaldo igati uurimisele kaasa. Eelmisel aastal avalikustatud maksudeklaratsiooni põhjal oli Ronaldo 2015. aasta sissetulek üle 203 miljoni dollari.

Hispaania kohus on maksude maksmisest kõrvalehoidmise eest varem süüdi tunnistanud teisegi jalgpallitähe, kes mängib nende maa klubis: argentiinlasest Barcelona ründajale Lionel Messile mõisteti 21kuuline vanglakaristus, kuid kuna karistus jäi alla 24 kuu ning varasemat kriminaalkuritegu süüalusel polnud, siis trellide taha Messi minema ei pidanud. Messi mõisteti süüdi 4,1 miljoni euro maksuraha tasumata jätmise eest aastatel 2007-2009. Lisaks maksuvõlale tuli argentiinlasel tasuda ka trahv 3,7 miljonit eurot.

Jaga lugu:
Hetkel kuum