Sirje Rank • 19. juuli 2017 kell 10:41

ELi reeglid peletavad Soomest investoreid

Foto: Raul Mee

Soome Kauppalehti kirjutab, et Euroopa Liidus lihvimisel metsanduse süsinikuheite arvestusreeglid ja tõusev elektriautode trend seavad Soomes suurinvesteeringud küsimärgi alla.

Äsja jäi Suomen Bioetanoli OY ilma Hiina investorist. Firma juht Aate Laukkanen ütles lehele, et hiinlased on hoolega jälginud Euroopa Parlamendi suundumusi, mis riskivad piirata puu kui toorme kättesaadavust. See oli üks tegureid, mis otsust mõjutas, ehkki põhjuseid oli veel.

Enam kui aasta tagasi rõõmustati uudise üle, et Hiina firma Kaidi plaanib Soome Kemisse rajada suure biodiisli rafineerimistehase ja investeerida vähemalt miljard eurot. Suve hakul valminud Euroopa Parlamendi raport ähvardab keelustada biodiisli tootmise hakkepuidust ja harvendusraiel saadud puidust. Investeering on küsimärgi all, kirjutab leht.

Läinud nädalal kirjutas Kauppalehti, et soomlased loodavad ELi praeguse eesistujariigi Eesti abile

Hetkel kuum