Äripäev • 19. juuli 2017 kell 7:00

Helilooja esitas Põltsamaa Felixi vastu hagi

Põltsamaa Felixi mahlad.  Foto: Raul Mee

Helilooja Ivar Must nõuab kohtu kaudu Põltsamaa Felixilt üle 60 000 euro, kuna leiab, et firma on tema loodud tunnusmeloodiat "Põltsamaa, ehtne ja hea" kasutanud aastakümneid temalt nõusolekut küsimata, kirjutas Postimees.

Postimees kirjutab, et Must nõuab hagis Põltsamaa Felixilt autoritasu 50 000 eurot, tema teose õigusvastase kasutamise teel saadud tulu 10 000 eurot ning kahjuhüvitist 1981,60 eurot ja viiviseid.

Hagi kohaselt on Põltsamaa Felix kasutanud Ivar Musta 1994. aastal loodud tunnusmeloodiat erinevates arranžeeringutes ja erinevate esitajate sisse laulduna paljudes reklaamikampaaniates tänaseni.Põltsamaa Felixit esindav vandeadvokaat Ants Nõmper ütles ERRile, et pärast hagi esitamist on Must korduvalt muutnud Põltsamaa Felixile ette heidetava autoriõiguse rikkumisega seonduvat.Must üritas juba 2015. aasta lõpus Põltsamaa Felixiga saavutada kohtuvälist kokkulepet ning pöördus ka Skandinaavia suurfirma Orkla Foods poole, kellele Põltsamaa Felix kuulub, kuid edutult.Musta esindab vaidluses Põltsamaa Felixiga vandeadvokaat Aivar Pilv.

Hetkel kuum