Harro Puusild • 30. august 2017 kell 8:30

Kivine: riigikogu ja ministeeriume võiks kärpida

Saaremaa Piimatööstuse tegevjuht Ülo Kivine.   Foto: Harro Puusild

Riigikogu liikmete arv võiks olla 80 ja ministeeriume võiks olla vähem, usub Saaremaa Piimatööstuse tegevjuht Ülo Kivine, kes esineb tänavu Tööstuse Äriplaanil.

Ülo Kivine rääkis täna Äripäeva vahel ilmunud tööstuse erilehes, et riigiaparaati saaks efektiivsemaks muuta. "Kõik algab riigikogust. Kui Eesti taasiseseisvus, siis meil oli puhas A4 paber ja tuli hakata seadusi looma. Minu hinnangul oli siis 101 liiget õigustatud. Nüüd oleme seadusloomes juba kuhugi jõudnud ja lisaks peame järgima ka Euroopa Liidu seadusi. Hakkame peale sealt, et kas 101 liiget on nüüd vajalik? Äkki peaks seda arvu vähendama,“ ütles Kivine.

„Kui vaatame ministeeriume, siis paljud valitsusest on rääkinud, et halduskuludelt peaks kokku hoidma. Samas näeme, et loodud on uusi ministrikohti. Pigem võiks ministeeriume liita ning näiteks põllumajanduse ja keskkonna kokku panna, või majanduse ja rahanduse ning hariduse ja kultuuri,“ pakkus ta lahenduse.

Kivine ütles veel, et kui suutsime haldusreformi teha ja omavalitsusi liita, siis järgmine samm võiks tulla ülevalt, et vähendada ka valitsussektori kulusid. „Riigikogu liikmete arv võiks olla 80 ja ministeeriume võiks olla nelja võrra vähem.“

NB! Saaremaa Piimatööstuse tegevjuht Ülo Kivine esineb 30. novembril 2017 toimuval tööstussektori konverentsil Tööstuse Äriplaan 2018. Soodushind kehtib veel vaid täna ja homme. Loe programmi ja registreeri SIIN.

 

Hetkel kuum