• Jaga lugu:

  ERMi direktoriks valiti Alar Karis

  Riigikontrolör Alar Karis asub uuel aastal juhtima Eesti Rahva Muuseumi.Foto: Andres Haabu

  Eesti Rahva Muuseumi uueks direktoriks saab praegu riigikontrolörina töötav Alar Karis.

  ERMi senise juhi Tõnis Lukase ametiaeg lõpeb jaanuari keskel 2018. Uue juhi ametiaeg on viis aastat.
  Karis on ERRile öelnud, et tema prioriteediks on teadustööle rõhumine, koostöö teiste muuseumide ja teadusasutustega ning rahvusvahelise dimensiooni arendamine muuseumis. Karis on avaldanud ka arvamust, et muuta võiks ERM-i õiguslikku staatust ehk riigimuuseumist avalik-õiguslikuks.
  Karise töö riigikontrolörina lõppeb tuleva aasta aprillis. Ta on olnud nii Tartu Ülikooli kui ka Maaülikooli rektor ja professor, töötanud teadurina mitmes välisülikoolis. Hariduselt on Karis veterinaar. Ta on abielus Eesti Ajaloomuuseumi direktori Sirje Karisega ning nende peres on kolm last.
  ERMile uut juhti valivasse komisjoni kuulusid kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene, asekantsler Tarvi Sits, muuseuminõunik Mirjam Rääbis, finantsosakonna juhataja Merju Künnapu, Eesti Kunstimuuseumi juhatuse liige Sirje Helme, muuseuminõukogu esimees, SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid juhataja Anton Pärn ning riigikogu kultuurikomisjoni esimees Aadu Must. Konkursikomisjoni nõuandvaks hääleõiguseta liikmeks oli ERMi ametiühingu usaldusisik Ellen Värv.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.