Äripäev • 27. oktoober 2017 kell 11:16

ERMi direktoriks valiti Alar Karis

Riigikontrolör Alar Karis asub uuel aastal juhtima Eesti Rahva Muuseumi.  Foto: Andres Haabu

Eesti Rahva Muuseumi uueks direktoriks saab praegu riigikontrolörina töötav Alar Karis.

ERMi senise juhi Tõnis Lukase ametiaeg lõpeb jaanuari keskel 2018. Uue juhi ametiaeg on viis aastat.

Karis on ERRile öelnud, et tema prioriteediks on teadustööle rõhumine, koostöö teiste muuseumide ja teadusasutustega ning rahvusvahelise dimensiooni arendamine muuseumis. Karis on avaldanud ka arvamust, et muuta võiks ERM-i õiguslikku staatust ehk riigimuuseumist avalik-õiguslikuks.

Karise töö riigikontrolörina lõppeb tuleva aasta aprillis. Ta on olnud nii Tartu Ülikooli kui ka Maaülikooli rektor ja professor, töötanud teadurina mitmes välisülikoolis. Hariduselt on Karis veterinaar. Ta on abielus Eesti Ajaloomuuseumi direktori Sirje Karisega ning nende peres on kolm last.

ERMile uut juhti valivasse komisjoni kuulusid kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene, asekantsler Tarvi Sits, muuseuminõunik Mirjam Rääbis, finantsosakonna juhataja Merju Künnapu, Eesti Kunstimuuseumi juhatuse liige Sirje Helme, muuseuminõukogu esimees, SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid juhataja Anton Pärn ning riigikogu kultuurikomisjoni esimees Aadu Must. Konkursikomisjoni nõuandvaks hääleõiguseta liikmeks oli ERMi ametiühingu usaldusisik Ellen Värv.

Hetkel kuum